Geüpdatet op

September betekent: een nieuw school- en werkjaar! De zomervakantie is weer voorbij en het leven van alledag gaat opnieuw z’n gangetje.

Erg? Helemaal niet. Maar het is wel weer even wennen hé? 😉

De zon in je lunchbox

Gelukkig betekent september niet dat het mooie weer voorbij is en al helemaal niet dat je je vakantiegevoel gelijk met je reiskoffer moet opbergen. Welnee, je stopt het spreekwoordelijke zonnetje toch gewoon in je dagelijkse vegan lunchbox! 😉

Immers; eten doe je elke dag dus waarom er dan geen waar feest van maken?

Jij en ik weten ook donders goed dat er als vegan meer te bikken valt dan sla en tomaten. Tijd om de wereld (of tenminste je collega’s en schoolkameraden) eens te laten kennismaken met wat je dan allemaal wél eet.

Héél wat zo blijkt 🙂

Broodbeleg deluxe

Tuurlijk kan je kiezen voor een gewone boterham met choco of een paar plakjes vegan kaas. Maar waarom zou je dat nogal traditionele stukje brood niet opwaarderen met een heleboel frisse groenten, kiemen, zaden, enz.?

Met een beetje speelsheid en een boel extra smaakaccenten wordt elke doodgewone boterham of wrap een kleurrijke belevenis.

En dat terwijl je er niet noodzakelijk veel meer tijd in hoeft te stoppen.

Hummus van rode biet

Wil je een zelfgemaakte (groenten)spread meenemen? Dan maak je vooraf (bijvoorbeeld in het weekend) gewoon een flinke portie waar je de hele week van kan smullen. Je kan echt honderden soorten spreads maken die allemaal minstens even lekker zijn.

Denk bijvoorbeeld aan spreads op basis van geroosterde pompoen, geroosterde paprika, erwten, aubergine, … het is letterlijk teveel om op te noemen!

We hebben trouwens al enkele geschikte recepten voor je, maar daarvoor moet je eerst nog wat verder lezen 😉

Sappen en smoothies

Smoothie met kokossap, ananas en banaanEen andere ideale hongerstiller én krachtbom is natuurlijk de – inmiddels welbekende – smoothie. Klaar in een handomdraai, eindeloze variatiemogelijkheden en bovenal lekker en super gezond!

Wil je het makkelijk? Zet de ingrediënten dan de avond voordien gesneden klaar in een kommetje en kieper alles ‘s ochtends vóór het werk of school in de blender. Even mixen, inschenken in een beker met deksel en huppa…off you go!

Smoothies kun je bovendien op elk uur van de dag drinken en liggen nooit zwaar op de maag. Je kan ook nog eens kiezen uit smoothies op basis van fruit of groenten of – nog beter – een combinatie van de twee.

Inspiratie in een e-book

Natuurlijk zijn er in de natuurwinkel (beperkt in de supermarkt) en online shops sowieso een heleboel broodbeleg, ontbijtgranen, repen en allerhande snacks en koekjes om je school- of werkdag 100% plantaardige en goedgemutst door te brengen.

Maar er is meer…;)
Vegan ontbijt & lunch receptenKwestie van je van voldoende inspiratie te voorzien hebben wij ons namelijk uitgeleefd op een nieuw digitaal boek (Vegan Ontbijt & Lunch) met daarin 50+ ontbijt en lunch recepten die je collega’s, of de schoolkameraadjes van je kinderen, met lichte jaloezie zullen vervullen.

Tenzij je hen ook eens laat proeven dan 😉

 

>> E-book “Vegan Ontbijt & Lunch” bestellen

Geniet van je dag en smakelijk eten!

Heb jij nog extra tips? Deel ze gerust onderaan deze pagina 😉