Ik houd van gerechten die snel klaar zijn. De laatste tijd ben ik veel dingen in de oven aan het steken. Ik vind dat makkelijker dan bakken in de pan of koken. Je moet het minder hard in de gaten houden want kan niet overkoken en om aan te branden moet je ook al gek doen.
Ideaal voor mij dus, omdat ik ondertussen iets anders kan doen. Bovendien kan je op deze manier het voorbereidende werk al op een ander moment doen. Alhoewel dat bij dit gerecht niet per se nodig is, want het is sowieso in een handomdraai klaar.
Ik wilde broccoli, zoete aardappel en quinoa. Ik zag dat mijn vriend tempeh ketjap had gekocht en vond dat wel geschikt om erbij te eten. Heb je die nu niet in huis kan je ook zelf tempeh bakken, er een scheut ketjap opdoen, wat water en vervolgens binden met een beetje maiszetmeel.
Check zeker ook eens de online tempeh workshop van collega-blogger Billy.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
Bereiding
Vind jij het maken van vegan sausjes nog wel eens een uitdaging? Dan vindt je heel wat recepten in ons ebook Vegan Sauzen. Zowel koude als warme sausrecepten komen aan bod.
Ga jij dit gerecht maken of heb je het al gemaakt? Laat me dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Wat een leuk recept! Lijkt een beetje op een poke bowl.
Die tempeh is lang geleden dat ik dat nog es gegeten heb, manlief maak ik er niet blij mee maar voor mezelf als lunch lijkt me ook erg lekker.
Bendankt voor je
mleuke receptjes <3
afgedrukt, super bedankt,vraagje, die quornburgers en tenmpey, saiten,
worsten enz...he je daar geen middeltje voor om die zo een beetje in ik weet niet wat te marineren, voor een andere smaak, ik marineer wel soms in tamari of room maar toch, er moeten er betere mogelijkheden zijn en ik ben ver van een chef kok, heel veel liefs en dankjewel, nomraal leef ik nogal aan de sobere kant, patat, groeten, diwkijsl busje voor een persoon en dan zo'n vegie ding daarbij, en dat ist meestal, lieve groetjes astrid
Hoi Astrid, hier vind je enkele marinaderecepten https://veganistischkoken.nl/3-super-marinade-recepten/ en bij https://veganistischkoken.nl/vegan-poke-bowl-maken-recept/ onder het kopje eiwitten staat ook nog een marinade die ik vaak maak. Veel plezier met experimenteren.