Zoals je wellicht al is opgevallen hebben aardperen m’n hart gestolen. Het is een al even dankbaar iets als aardappelen want je kan er alle kanten mee uit. Ook in de vorm van een aperitiefhapje! In combinatie met Faux Gras de Gaia, wat sojaroom en preischeuten oogt en smaakt het zeer feestelijk. Zorg dat de créme bij het serveren lauw-warm is, zodat de Faux Gras lichtjes smelt.
Zeker proberen deze.
Ingrediënten
- 500 gram aardpeer
- 100 ml sojaroom
- 50 ml groentebouillon
- sap van 1/2 citroen
- snufje nootmuskaat
- peper
- zout
Garnering
- 1/2 blikje Faux Gras de Gaia (of meer naar smaak)
- preischeuten
Bereiding
- Verwarm de groentebouillon
- Schil de aardperen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot en voeg de room, citroen en de hete groentebouillon toe. Breng aan de kook
- Zet het vuur laag en laat de aardpeer zachtjes garen tot ze zacht zijn.
- Giet af en laat even afkoelen
- Mix de aardperen in de blender of met de staafmixer tot een zachte, smeuige créme. Kruid af met peper, zout en een snufje nootmuskaat
- Haal de Faux Gras uit het blikje (snij met een mes de zijkanten voorzichtig los en stort het uit) en snij in kleine blokjes.
- Lepel de créme in aperitiefglaasjes, plaats bovenop een paar blokjes Faux Gras en werk af met wat preischeuten.
Serveer dit hapje direct.