Aardperencréme met Faux Gras

Aardperencréme met Faux Gras

Zoals je wellicht al is opgevallen hebben aardperen m’n hart gestolen. Het is een al even dankbaar iets als aardappelen want je kan er alle kanten mee uit. Ook in de vorm van een aperitiefhapje! In combinatie met Faux Gras de Gaia, wat sojaroom en preischeuten oogt en smaakt het zeer feestelijk. Zorg dat de créme bij het serveren lauw-warm is, zodat de Faux Gras lichtjes smelt.

Zeker proberen deze.

Aardpeer creme met faux gras

Ingrediënten

  • 500 gram aardpeer
  • 100 ml sojaroom
  • 50 ml groentebouillon
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Garnering

  • 1/2 blikje Faux Gras de Gaia (of meer naar smaak)
  • preischeuten
Aardperencréme met faux gras

Bereiding

  1. Verwarm de groentebouillon
  2. Schil de aardperen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot en voeg de room, citroen en de hete groentebouillon toe. Breng aan de kook
  3. Zet het vuur laag en laat de aardpeer zachtjes garen tot ze zacht zijn.
  4. Giet af en laat even afkoelen
  5. Mix de aardperen in de blender of met de staafmixer tot een zachte, smeuige créme. Kruid af met peper, zout en een snufje nootmuskaat
  6. Haal de Faux Gras uit het blikje (snij met een mes de zijkanten voorzichtig los en stort het uit) en snij in kleine blokjes.
  7. Lepel de créme in aperitiefglaasjes, plaats bovenop een paar blokjes Faux Gras en werk af met wat preischeuten.
vegan recepten eindejaar

Serveer dit hapje direct.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    tagliatelle met boerenkoolpesto

    Vegan aperitiefhapje voor de feestdagen

    Ah feestdagen! De tijd van het jaar waarin termen als ‘afslanken’, ‘koopkracht’ en ‘gematigde alcoholconsumptie’ ineens een héél andere dimensie krijgen 🙂 Als ik voor

    vegetarische scampi tempura met dipsaus

    Vegan Scampi tempura

    De klassieker onder de schaal- en schelpdieren in een vegan variant! Deze scampi’s smaken heerlijk en hebben een authentieke ‘bite’ en structuur. Een ideaal ingrediënt