Nori

Nori is een in bladen geperst en gedroogd zeewier. Het groeit bijzonder snel, amper 45 dagen na het zaaien kan het geoogst worden.

Het is zeer eiwitrijk en werkt mineraliserend. Het bevat alle essentiële aminozuren in goede verhoudingen, en daarnaast ook een belangrijke hoeveelheid calcium, ijzer, fosfor en spoorelementen.

Gebruik nori

Het heeft nauwelijks verdere bereiding nodig: om etensklaar te zijn, dient het enkel geroosterd te worden. Zo kan het gegeten worden als snack. Om te roosteren beweeg je de nori over een gasvlam (op 10 cm) of elektrische plaat tot het krokant wordt en lichtjes van kleur verandert (van zwart naar diepgroen). In dunne reepjes geknipt of gesnipperd kan het gebruikt worden als garnering voor soep, salades en deegwaren.

Maar de meeste mensen kennen het als omhulling voor sushi, gevuld met rijst en groenten. Sushi is Japans voor al het kunstzinnig opgerold voedsel, opgediend met een lekkere saus.

Zorg ervoor dat je na gebruik het pakje nori telkens heel goed dichtmaakt, zo voorkom je dat de nori vocht aantrekt en taai wordt.

Weetje: er bestaat een biologisch cateringbedrijf met de naam Nori: zie norievents.be.

Nori kopen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en