Nori

Nori is een in bladen geperst en gedroogd zeewier. Het groeit bijzonder snel, amper 45 dagen na het zaaien kan het geoogst worden.

Het is zeer eiwitrijk en werkt mineraliserend. Het bevat alle essentiële aminozuren in goede verhoudingen, en daarnaast ook een belangrijke hoeveelheid calcium, ijzer, fosfor en spoorelementen.

Gebruik nori

Het heeft nauwelijks verdere bereiding nodig: om etensklaar te zijn, dient het enkel geroosterd te worden. Zo kan het gegeten worden als snack. Om te roosteren beweeg je de nori over een gasvlam (op 10 cm) of elektrische plaat tot het krokant wordt en lichtjes van kleur verandert (van zwart naar diepgroen). In dunne reepjes geknipt of gesnipperd kan het gebruikt worden als garnering voor soep, salades en deegwaren.

Maar de meeste mensen kennen het als omhulling voor sushi, gevuld met rijst en groenten. Sushi is Japans voor al het kunstzinnig opgerold voedsel, opgediend met een lekkere saus.

Zorg ervoor dat je na gebruik het pakje nori telkens heel goed dichtmaakt, zo voorkom je dat de nori vocht aantrekt en taai wordt.

Weetje: er bestaat een biologisch cateringbedrijf met de naam Nori: zie norievents.be.

Nori kopen >>

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties