Nova Organic Energy drink (review)

Nova organic energy drink review

Nova Organic Energy, ik zag deze blikjes in een online shop en ze zagen er zo mooi uit en nog biologisch ook. Dus ik moest ze eens testen. Ik vertel er alles over in deze review.

Het ontstaan van Nova Organic Energy

Kevin Crombez uit Knokke-Heist en Rolf Bjorkvin uit Denemarken kenden elkaar van bij sportevents. Daar zagen ze vaak jonge mensen heel wat energiedrankjes naar binnen spelen. Zij vonden het verschrikkelijk dat zij al zo jong zoveel suiker en artificiële ingrediënten naar binnen krijgen.

Hierdoor ontstond hun idee om een natuurlijke energiedrank te ontwikkelen, biologisch, met plantaardige ingrediënten wat wel stimulerend is zonder ongezond te zijn. Het bevat geen kunstmatige smaakstoffen, BPA en is niet-genetisch gemanipuleerd.

Over Nova Organic Energy drink

Het logo, helemaal in Scandinavische, minimalistische stijl bestaat uit 5 blaadjes die staan voor:

 • Verhoogd het uithoudingsvermogen
 • Verbetert de concentratie
 • Verbetert de focus
 • Boost de energieniveaus
 • Bestrijd vermoeidheid

En dit zonder suiker, maar wel zoet. Het is namelijk gezoet met agavesiroop en erythritol. Dat laatste lijkt je misschien chemisch te klinken maar het is een natuurlijke zoetstof op fruitfermentatie gebaseerd.

Het bevat 19 kcal per 100 ml en heeft een lage glycemische index. Even ter vergelijking, een blikje redbull bevat 46 kcal per 100 ml.

Er zijn 3 smaken verkrijgbaar:

 • Passievrucht, mango en munt
 • Appelsien, vlierbloesem en limoen
 • Granaatappel, bosbes en gember

Wat zorgt voor de boost bij een blikje Nova Organic Energy?

Groene koffiebonen

De vrije radicalen die in je lichaam zitten zullen verminderen door de grote hoeveelheden kelp en anti-oxidanten die in de groene koffiebonen zitten. Het zal ook het metabolisme van koolhydraten verbeteren waardoor deze sneller verteren wat goed is als je gewicht wilt verliezen. Het zorgt er ook voor dat de voedingswaarde beter in je lichaam blijven en zal slechte cholesterol verlagen.

Guaranazaad

Guarana wordt vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, om atletische prestaties te verbeteren en als boost zodat je je mentaal en lichamelijk terug fitter voelt. De structuur van guarani kan je vergelijken met cafeïne , maar doordat deze trager vrijgegeven wordt kan de energieboost zo’n 3-4 uur blijven duren.

Shisandra bessen

Deze zullen de vermoeidheid tegen gaan en je zal je minder stressy voelen. Het bevorderd het energiemetabolisme en werkt als een prestatieverbeteraar. Je uithoudingsvermogen en energieniveau zullen stijgen. 

Blad van Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba werkt ontstekingsremmend en anti-oxiderent. Wat je kan ervaren is dat je geheugen verbetert, je positiever ingesteld wordt en je je energieker voelt. Het heeft ook een stimulerend effect op de bloedsomloop.

Reishi paddenstoelen

Reishi paddenstoelen staan er om bekend dat deze je energie stimuleren. Bovendien kunnen ze ook je bloeddruk verlagen en je lichaam ontgiften.

Rode koreaanse ginseng wortel

Het immuunsysteem versterken, je geheugen verbeteren en je stemming regelen zijn drie dingen die worden toegeschreven aan Rode koreaanse gingseng. Het bevordert de bloedcirculatie, het werkt stimulerend en je kan je vitaler voelen.

Groene thee blad

Deze bladeren bevatten heel wat anti-oxidanten. De natuurlijke vorm van cafeïne die er in zit geeft je niet het opgejaagde gevoel dat je wel eens kan hebben als je een kopje koffie te veel op hebt. Maar het zorgt er wel voor dat je je beter kan concentreren en je geest helderder is.

Nova Organic Energy review

De blikjes zien er alvast prachtig uit maar wat vonden we van de smaak? 

Al meteen nadat ik de foto’s gemaakt had, nam mijn vriend een blikje met de smaak “passievrucht, mango en munt”. Hij werkt in een volcontinu ploegensysteem (vroege, late en nacht constant afgewisseld), heeft een bijberoep en heeft als hobby marathon mountainbiken. Hij is dus wel eens moe en neemt dus af en toe wel eens een energiedrankje. 😉

Ik proefde er van en vond het van de eerste slok “wow, superlekker”. Zelf ben ik iemand die praktisch nooit energydrinks drinkt vanwege de brol die er in zit en omdat het vol suiker zit. Maar deze was natuurlijk, biologisch en nog eens lekker ook.

Voor mijn vriend Geert was het wel ok, maar niet super. Hij is zoeter gewoon dus ik dacht dat het daar aan lag.

Niet veel later heb ik dan het tweede bikje geopend, nl. de appelsien, vlierbloesem, limoen. Nu houd ik enorm van vlierboesem en limoen, maar appelsien zegt me niet veel. Toch vond ik deze ook weer heerlijk. Mijn vriend proefde deze keer bij mij en zijn eerste reactie was helemaal anders “amai, dat is lekker”, zei ie meteen, “dat mag je nog bestellen”.

De granaatappel, bosbes gember was de laatste die we probeerden. Normaal gezien drink ik helemaal niet vaak zo’n energiedrankje maar omdat ik benieuwd was en er ook iets over kon schrijven, deze allemaal maar uitgedronken op korte termijn. Die laatste vond ik de minste van de drie maar Geert vond deze ook heel erg lekker.

Ik ga het zeker nog bestellen voor als ik even een boost nodig heb.

Kende jij Nova Organic Energy al? Wat vind jij er van? Wil je het ook eens proberen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu