Inhoud
toon
Ingrediënten
- 500 g pasta naar keuze (bv. Penne)
- 250 g champignons
- 5 stengels selder
- 200 g boerenkool
- 150 ml groentebouillon
- 1 ui
- vegan kaassaus op basis van cashewnoten → Bekijk hier het recept
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de champignons in schijfjes en de selder in kleine stukjes.
- Scheur de bladeren van de boerenkool los van de stronk en snij de nerven weg. Hak vervolgens in grove stukken. Breng een pot licht gezouten water aan de kook, voeg de boerenkool toe en draai het vuur lager. Kook de boerenkool gedurende ± 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de selder toe en laat al roerend 2 minuten meebakken. Voeg de champignons toe en bak ze licht bruin. Doe de gekookte boerenkool erbij en blus met de groentebouillon. Dek de pan af en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
- Roer de “kaassaus” door de groenten en verwarm tot de gewenste temperatuur. Roer tot slot de pasta door de saus en serveer meteen.
Lijkt dit je lekker? Zeker uitproberen en recept delen 😉
5