Vegan in Echternach en omstreken; onze ervaring & tips

Vegan in Echternach

Wij gingen dit jaar eindelijk nog een keertje op vakantie. Sportief als we zijn kozen we uiteraard voor een actieve vakantie. Wij gingen wandelen/hiken in het Mullerthal in Luxemburg, ook wel gekend als Klein Zwitserland. We logeerden in een hotel in Berdorf en onze uitvalsbasis qua avondeten werd Echternach. Vegan in Echternach en omstreken, het kan gewoon en je komt ook echt niets te kort…

In dit verslag delen we graag onze ervaring en tips zodat jij bij een (volgend) bezoekje aan Echternach, Berdorf en Mullerthal zeker weet waar je als veganist terecht kan…

Mullerthal trail

Het doel van onze 5-daagse in Mullerthal was route 2 van de Mullerthal trail in één dag wandelen. Een tocht van 40km en ruim 1300 hoogtemeters die hoofdzakelijk door prachtige bossen en langs indrukwekkende rotsformaties loopt.

Mullerthal trail route 2

Route 2 loopt door het hart van de Mullerthal regio en is niet alleen de zwaarste maar ook veruit de mooiste van de drie Mullerthal trail routes. Tijdens de route kom je ook door Echternach en Berdorf, waar je de meest indrukwekkend rotsformaties voorgeschoteld krijgt.

Een impressie en verslag van deze avontuurlijke en pittige wandeltocht kan je lezen via onderstaande link:

Mullerthal trail route 2 >>

Vegan-friendly hotel vlakbij Echternach

Om het ons wat makkelijker te maken en ook eens echt vakantie te hebben (lees: niet hoeven te koken, opruimen en afwassen) verbleven we dit keer op hotel in plaats van in een vakantiehuisje. Uiteraard hadden we ons huiswerk gedaan en ervoor gezorgd dat we ook als veganisten niet zouden omkomen van de honger. En dat bleek eigenlijk makkelijker te zijn dan in eerste instantie gedacht.

Hotel Perekop in Berdorf

Op een steenworp van Echternach ligt het kleine maar gezellige dorpje Berdorf. Eveneens een populaire uitvalsbasis voor fervente wandelaars en kampeerders. Net voor je Berdorf binnen rijdt zie je Hotel Perekop meteen liggen.

Ik verbleef er al een keertje enkele jaren geleden en ook de grootouders van Elke hebben er ettelijke malen hun vakantie doorgebracht. Maar dat was natuurlijk niet de hoofdreden waarom we dit hotel geboekt hadden.

Hotel Perekop in Berdorf met vegan mogelijkheden

In onze zoektocht naar vegan mogelijkheden in Echternach en omstreken kwamen we eerder toevallig bij de Perekop terecht. Wanneer je via hun website een boeking aanvraagt kan je gewoon aanduiden dat je veganistisch wil eten. Daarnaast kan je ook glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch aanduiden.

Onze ogen begonnen meteen te blinken toen we dat zagen. We boekten een kamer voor 4 nachten met ontbijt en zouden ook een keertje ‘s avonds in het hotel dineren. In de bevestigingsmail werden we meteen gerustgesteld dat vegan geen enkel probleem is… Wij waren alvast erg enthousiast…

Ontbijt

Omdat we vroeg uit de veren moesten voor de lange wandeling sloegen we de eerste dag het ontbijt in het hotel over. De volgende dag werden we aangenaam verrast door de gastvrouw die ons persoonlijk verschillende soorten vegan beleg aan tafel bracht…

We konden kiezen uit meer dan 10 verschillende pakjes en potjes waaronder verschillende vegan kazen, een “brie” kaas, boterhamworst in 3 smaken en salami. Daarbovenop kregen we nog 3 potjes met diverse spreads. Op al deze verpakkingen stond ook gewoon het officiële vegan logo.

Ontbijt in Hotel Perekop

De broodjes om al dat lekkers tussen te leggen waren standaard vegan. Het enige wat we niet konden nemen waren de croissants. Qua broodjes was er zowel keuze uit ronde, lange en zowel witte als bruine broodjes.

Toen we voorbij het buffet, dat voor de niet-vegans bedoeld was, wandelden leek het alsof wij veel meer keuze hadden… Ohja bij de koffie kreeg Elke ook gewoon havermelk.

Wij waren een beetje overdonderd want wij zijn al blij als er iets vegan te eten valt. Dit hadden we niet verwacht. Wij hadden verwacht dat we mee moesten aanschuiven bij het gewone buffet en dat daar enkele dingen vegan zouden zijn…

Achteraf vertelde de gastvrouw ons dat de man des huizes veganist is, vandaar dat ze er dus wel wat van kennen bij hotel Perekop!

Avondeten

Na de lange wandeling tijdens de eerste volledige dag van onze vakantie aten we in het hotel. Dit waren we eerst niet van plan maar gezien onze vegan optie in Echternach op dinsdag gesloten was moesten we wel een alternatief voorzien. Tijdens het boeken van het hotel had ik dus al meegegeven dat we op dinsdagavond in het hotel zouden dineren…

Ook weer geen probleem en ook voor het avondeten was er meer dan genoeg keuze. Verhongeren zouden we dus zeker niet. Na de lange wandeling die dag hadden we best wel wat honger. Om de eerste honger te stillen kozen we de groentesoep, dewelke die dag een heel erg lekkere aspergesoep was.

Het hoofdgerecht hadden we ook al doorgegeven nadat we het vegangedeelte van de menukaart doorgespit hadden. Iets minder keuze maar wel “spek” naar onze bek…

Hotel Perekop vegan menukaart

Zowel Elke als ik kozen voor de Pizza Végétaria en ik nam er als side dish nog een portie frieten met ketchup bij. De soep én het vegan brood dat we erbij kregen had onze grote honger nog niet helemaal gestild.

De pizza die we kozen wordt helemaal vegan gemaakt door er vegan kaas op te doen. De gastvrouw vermelde dit er nog even bij, in vlot Nederlands trouwens, zodat we er zeker van konden zijn dat de pizza volledig vegan was.

Pizza Végétaria vegan Hotel Perekop

De volgende dag hadden we een etentje in Echternach gepland, maar helaas bleek de zaak naast dinsdag plots ook op woensdag gesloten te zijn. Noodgedwongen hebben we die dag ook weer in het hotel gegeten.

Via Happycow vonden we wel enkele zaakjes in Echternach waar vegan mogelijk was. Maar gezien de gerechten niet standaard vegan waren vertrouwde ik het niet zo. Daarnaast zit je ook in een “vreemd” land en moet je het ook weer allemaal zelf vragen en dan maar hopen dat het ook daadwerkelijk vegan is…

Ik nam wederom de pizza Végétaria die er dit keer lichtjes anders uitzag met hier en daar wat andere groentjes. Wel een teken dat ze in het hotel met verse producten werken en ze hetgeen die dag beschikbaar is mee op de pizza leggen.

Pizza Végétaria vegan Hotel Perekop

Als side dish nam ik wederom de frieten, tot hilariteit van de gastvrouw. Elke wisselde de pizza, die ze overigens wel kon smaken, voor de Penne Arrabiata.

Penne Arrabiata vegan

De saus was aan de pittige kant maar zat wel boordevol smaak. Het zijn misschien niet de meest originele gerechten maar de kok kan ze wel heel erg lekker bereiden.

De tweede avond konden we dankzij de aanwezigheid van het zonnetje heerlijk buiten op het terras dineren. Na het verorberen van de pizza en de penne vroeg de gastvrouw ons of we nog graag een vegan dessert wilden hebben… Dit stond, voor zover ik gezien heb, niet op de kaart dus was ik wel verrast door de vraag.

Maar goed, een vegan dessertje daar ben ik wel voor te vinden. De lieve dame had vegan vanille ijs en vegan slagroom voorzien. Dit kon nog afgetopt worden met frambozen en warme frambozensaus. Dat klonk als muziek in mijn oren want rode vruchten daar moet ik niet lang over nadenken… Elke, die niet zo gek is van frambozen, koos voor een gewone coupe vanille ijs.

Vegan ijs in Hotel Perekop

En dat het smaakte! Ik heb er in elk geval goed van gesmuld. Voor Elke waren de 3 grote bollen wat veel dus heb ik haar daar ook nog wat mee geholpen. Het buikje was weer helemaal rond gegeten.

Hotel Perekop conclusie

Voor ons een dikke pluim voor hotel Perekop om zo vegan friendly te zijn. Ze zijn er erg goed op de hoogte. Tijdens het ontbijt zagen we ook een ander koppel wat speciaal brood aan tafel geleverd kreeg. We vermoeden dat dit de glutenvrije optie was.

Het hotel zelf is niet het meest moderne maar het telt wel 3 sterren. De kamers waren proper en het hotel heeft alles wat je nodig hebt om er comfortabel te kunnen overnachten, te ontbijten en dineren.

Half pension was ook een optie en dan wordt het 3-gangenmenu ook voor je aangepast. Dit hebben we niet gedaan maar het is dus wel een mogelijkheid. Wij aten à la carte in het restaurant.

Een ander plusplunt is het feit dat de gastvrouw vloeiend Nederlands spreekt wat natuurlijk erg makkelijk is, zeker omdat je dan ook al met het vegan gedeelte zit. Als je dan kan converseren in je moedertaal wordt alles er ook weer makkelijker op.

Ik vroeg ook nog even of er mogelijkheden waren om een fiets, of in mijn geval een mountainbike, veilig op te bergen. En die mogelijkheid is er bij hotel Perekop ook. Je kan je fiets in de kelder plaatsen die altijd op slot is. Om je fiets uit de kelder te halen moet je de gastvrouw even verwittigen en zij komt dan de deur voor je open maken. Volgende keer kan mijn mountainbike dus ook zeker mee want in het Mullerthal kan je ook erg lekker mountainbiken, wat ik overigens al enkele malen gedaan heb.

Hotel Perekop ligt dan net buiten Echternach, maar een dergelijk vegan friendly hotel kon ik niet meteen vinden in Echternach zelf. Maar dat vond ik zelfs niet zo erg want de Perekop ligt vlak bij het bos waar je makkelijk kan inpikken op verschillende wandelroutes en ook op de mtb-route. Echternach ligt op amper 5 minuutjes rijden met de auto.

Berdorf centrum & Trail-Inn Natur & Sporthotel

Op een dikke kilometer wandelafstand ligt het centrum van Berdorf waar je ook een terrasje kan doen. Zo gingen wij enkele malen een biertje drinken op het terras van het Trail-Inn Natur & Sporthotel. Hier verbleef ik al eens een keertje toen ik enkele dagen kwam mountainbiken. Toen ik er was was er een aparte ruimte om je fiets op te bergen waar ook allerhande materiaal aanwezig was om, indien nodig, aan je fiets te sleutelen of kleine reparaties uit te voeren.

Op hun menukaart merkten we ook twee vegan logo’s op waaronder een burger. Wij gingen er enkel naartoe om ons innerlijk te verfrissen met heerlijke biertjes van de streek.

Twee hotspots in Echternach

Zoals je eerder al kon lezen hadden we op voorhand een beetje huiswerk gedaan. Op die manier konden we er zeker van zijn dat we elke dag konden eten. Hoewel de app van HappyCow niet zo heel erg veel suggesties aangaf konden we er toch eentje uitpikken die bijna te mooi leek om waar te zijn.

Vegan in Echternach leek ons niet de beste combinatie, maar ons vooroordeel moesten we snel naast ons neerleggen.

Aal Eechternoach

Aal Eechternoach, een brasserie midden in het centrum, moet zowat dé hotspot voor veganisten zijn in Echternach. Quasi de helft van de menukaart is vegan en daarnaast serveren ze zelfs vegan wijnen. De side dishes, sauzen én desserts zijn zelfs allemaal vegan. Hier heeft een veganist zeker en vast zijn stempel gedrukt. Ook in de zaak zelf en op de voorkant van het menu staat duidelijk aangegeven dat je hier ook vegan kan eten.

Wij zouden er, mede door de ruime keuze, 3 keer gaan eten. Wegens de extra sluitingsdag werd dat helaas maar tweemaal.

Brasserie Aal Eechternoach

Toen we in de zaak aan kwamen kregen we de vraag of we gereserveerd hadden, wat niet het geval was. Gelukkig was er nog voldoende plaats al zat er voor een maandagavond toch wel wat volk in de zaak.

Ze spreken er geen Nederlands maar de dame die ons bediende sprak wel vloeiend Engels. Handig want onze kennis van het Frans en Duits is helaas maar belabberd…

We hadden de menukaart al online bekeken zodat we toch al een idee hadden waaruit we konden kiezen.

Aal Eechternoach menukaart

Bij de gerechten die volledig vegan zijn staat het tussen haakjes nog een keertje extra vermeldt. Op die manier kan je je niet vergissen. Zoals je kan zien was er best veel keuze…

Bij mij was die keuze snel gemaakt… al was het niet zo snel als anders. Een burger ging het zeker worden, maar er stonden er twee op het menu die vegan waren… keuzestress… Gelukkig wist ik dat we zeker nog één keertje gingen terugkomen.

Ik koos voor de Pumpkin burger en Elke had haar oog laten vallen op de Red beetroot gnocchi. Als aperitiefje nam ik een alcoholvrije La Chouffe, die verbazend lekker was. Elke koos voor de Twisted Cat IPA, eveneens alcoholvrij en een biertje dat een World Beer Award in de wacht gesleept heeft.

Aal Eechternoach Twisted Cat IPA

Het was de eerste avond en de avond voor we de Mullerthal trail gingen wandelen. Vandaar dat we dit keer voor alcoholvrije biertjes kozen. Deze kunnen soms wat limonade-achtig smaken maar dat was bij deze exemplaren niet het geval. Hoewel ik voornamelijk van licht beer houdt viel de Twisted Cat bij mij ook in de smaak. Elke was dan weer meer fan van mijn La Chouffe.

Ondanks de drukte kwam het eten toch nog relatief snel op tafel en de gerechten waren in elk geval al een streling voor het oog…

Vegan Pumpkin Burger Aal Eechternoach

De burger wordt standaard geserveerd met frieten en een koolslaatje. Het potje chili mayonaise had ik er extra bij gevraagd. Die chili mayonaise was gewoon standaard vegan en echt ontzettend lekker!

Ook de frieten vond ik erg lekker, terwijl Elke er minder fan van was. Het omgekeerde was dan weer het geval bij de burger. Ik vond de burger wel lekker en smaakvol maar de “sour cream” vond ik er minder bij passen. Desalniettemin was het wel smullen geblazen!

Elke smikkelde niet alleen enkele frietjes en een hap van mijn burger mee maar kreeg ook haar Red beetroot gnocchi geserveerd, afgetopt met overheerlijke groene asperges…

Red Beetroot Gnocchi bij Aal Eechternoach

Een erg mooi kleurenpallet en ook de smaak was subliem. Zelf ik, die geen fan ben van rode biet, vond de gnocchi heel erg lekker. Je proefde wel dat het gemaakt was van rode biet maar die smaak overheerste zeker niet. Elke had er graag nog wat extra groentjes bij gehad. De portie was immers vrij groot en er lag echt veel gnocchi op het bord wat na een tijdje een wat eentonige smaak gaf aan het gerecht.

Wij waren in elk geval goed voldaan want de porties zijn zeker niet klein. Het dessert sloegen we dit keer over zodat we zeker op tijd in bed konden want de wekker zou vroeg aflopen voor onze lange wandeling de volgende dag…

Nog een keertje terug naar Aal Eechternoach

Volgens HappyCow waren er hier en daar nog wel wat vegan opties te vinden in Echternach. Maar aangezien er zoveel keuze was bij Aal Eechternoach, en je er ook echt vanuit kon gaan dat ze er wat van kenden, wou ik liever nog wat meer lekkers van de kaart proberen. En Elke die was er ook wel voor te vinden.

De tweede avond dat we hier kwamen eten hadden we iemand anders die ons bediende. Helaas was die persoon zijn Engels iets gebrekkiger en was het iets moeilijker communiceren. We wilden een voorgerechtje delen in de vorm van enkele side dishes (die toch standaard allemaal vegan zijn), maar dat was wat te moeilijk en zou lang duren volgens zijn uitleg…

Een beetje een bummer dus besloten we maar meteen een hoofdgerecht te bestellen. Ik koos wederom voor een burger, maar dit keer voor de dubbele burger op basis van tomaat en champignons. Twee ingrediënten waar ik normaal niet zo wild van ben. Maar ik had echt keuzestress dus besloot ik er toch voor te gaan, want een burger gaat er eerlijk gezegd bij mij altijd wel in. En op die manier kon ik de frietjes nog een keertje dippen in de overheerlijke chili mayonaise…

Elke ging de gezondere toer op en koos voor de vegan power bowl.

Vegan Poke Bowl Aal Eechternoach

Deze smaakvolle poke bowl was absoluut een schot in de roos. Aan groentjes en smaken geen gebrek en het geheel werd afgetopt met lekkere falafels. Achteraf, toen we het menu nog een keertje bekeken, bleken er wel wat ingrediënten in de bowl te ontbreken… We legden dit voor aan de garçon, maar die begreep ons niet. Hij speelde het door aan zijn collega en die kwam daarna even vragen wat het probleem precies was.

Naar onze mening ontbrak er avocado, kikkererwten en quinoa, toch best belangrijke ingrediënten die er ook voor moesten zorgen dat je meer dan voldoende had met één bowl. De garçeuze vertelde ons meteen dat de avocado op was en ze beloofde ons navraag te doen in de keuken betreffende de andere ontbrekende ingrediënten… Ik kreeg nog een vreemde blik van achter de toog maar verder hebben we er niets meer van gehoord…, jammer.

Gezien de bowl al naar binnen gespeeld was hebben we het er maar bij gelaten. Helaas wel een kleine domper.

Ohja mijn burger die viel verrassend goed in de smaak ondanks dat deze gemaakt was van ingrediënten die zeker niet bovenaan mijn lijstje staan.

Spicy Mushroom & Tomato vegan burger Aal Eechternoach

Ik was wel blij met de dubbele burger gezien we wederom stevig gewandeld hadden en ik best wel wat honger had. Als we nog eens in Echternach zijn dan wordt het zeker en vast opnieuw deze burger.

Gezien het de laatste avond van onze vakantie was besloten we ook nog een dessertje te nemen. Kiezen uit 7 verschillende vegan desserts is echter niet zo heel erg makkelijk… Weer keuzestress dus.

Vegan desserts Aal Eechternoach

Uiteindelijk hakten we de knoop door. Elke koos voor de vegan strawberry tiramisu en ik waagde me aan de wildberry mousse on cheesecake.

En ook dit waren weer pareltjes en wel héél erg grote porties… We vonden de prijs al wat aan de hoge kant, maar je krijgt er in elk geval wel wat voor in de plaats.

Vegan desserts Aal Eechternoach
Links de strawberry tiramisu en rechts de wildberry mousse & cheesecake

Voor Elke was de portie wat aan de grote kant en ik ben niet zo’n grote fan van tiramisu. We vroegen of ze de overschot konden inpakken zodat Elke het later nog kon opeten. In eerste instantie leek dit een rare vraag te zijn maar uiteindelijk kregen we het potje mee naar huis met wat aluminiumfolie erbovenop. Hiervoor werd wel €3 borg voor het potje aangerekend.

Het plan was om voor de terugreis naar België nog een keertje te komen lunchen, maar gezien de drukte van het verlengde weekend besloten we dit maar voor een andere keer te houden… Het potje van de tiramisu hebben we dan ook niet meer ingeleverd.

Deze tweede ervaring bij Aal Eechternoach was er eentje met gemixte gevoelens gezien de wat vreemde bediening/behandeling die we kregen. Maar goed, gezien de ruime keuze aan vegan gerechten en het feit dat het de eerste avond wel allemaal vlot ging konden we er wel mee leven.

In onze zoektocht naar vegan mogelijkheden was dit veruit het beste wat we konden vinden. En met zoveel keuze mag je als veganist toch best tevreden zijn. Ok, er worden ook niet-vegan gerechten geserveerd maar met zulk een goed gevulde kaart waarbij ook nog eens alle side dishes, sauzen en desserts vegan zijn mag je als veganist niet klagen, toch?

Carli’s Coffee; brunchen met vegan opties

Via HappyCow vonden we nog een andere zaak waar je als vegan wel wat keuze’s hebt. Carli’s Coffee is wel een beetje ongelukkig gelegen op één van de drukste kruispunten in Echternach. Het ligt net buiten het autoluwe stadscentrum. Helaas is het deze vakantie niet gelukt om er ook een hapje te gaan eten. Dit lag voornamelijk aan ons drukke wandelschema en ook de drukte, door de feestdag en verlengd weekend, tijdens de laatste dagen van onze vakantie.

Carli's Coffee in Echternach met vegan koffie en lunch

Net voor sluitingstijd passeerden we er wel en konden we een glimp opvangen van het menu. Zo kan je er als vegan terecht voor een toast, overnight oats, pancakes, Buddha bowl en een chia pudding. Daarnaast kan je ook kiezen voor plantaardige melk bij de koffie. De gerechten die vegan zijn staan netjes aangeduid, net zoals de vegetarische en glutenvrije opties.

Bij Carli’s Coffee kan je dus enkel ontbijten en luchen of beide combineren met een brunch. De zaak sluit in de vroege namiddag dus voor avondeten kan je er niet terecht.

Binnen zag het er wel gezellig uit ondanks de wat lastige ligging, maar we gaan er bij een volgend bezoekje zeker eens een keertje lunchen.

Conclusie; verrassend veel vegan in Echternach

Mits een beetje opzoekwerk en de reviews via HappyCow konden wij zonder zorgen een hotelletje boeken en ook echt uit eten gaan tijdens onze vakantie. Apps zoals HappyCow zijn erg handig en wij zullen dan ook een review achterlaten. Daarnaast hopen we dat dit verslagje ook massaal gedeeld wordt want enkel op die manier zal vegan, waar dan ook, steeds toegankelijker worden…

Wij waren in elk geval heel erg aangenaam verrast door het best grote aanbod aan vegan opties in Echternach. Het kan natuurlijk altijd beter en meer maar het verbaasde ons in eerste instantie al dat er toch best veel keuzes en opties waren. We zijn er vast en zeker nog vergeten, althans dat hopen we…

Heb je zelf ervaring met vegan in Echternach of omstreken, laat het ons dan zeker weten, altijd handig voor één van onze volgende trips.

Wij hebben er in elk geval met volle teugen van genoten. Het hotel was fantastisch, met een soms gekke maar zeer vriendelijke gastvrouw die ons met open armen ontving. En ook in brasserie Aal Eechternoach werd onze innerlijke veganist zeer rijkelijk gespijst. En op vlak van vegan opties is er vast nog wel meer te ontdekken, maar dat houden we voor een volgende keer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

 1. Het eerste deel ivm met vegan in hotel vinden wij niet echt relevant ; nl , waar we ook naar toe gaan , je kan vrijwel overal een italiaan of andere mediterrane keuken ( turks , Libanees … ) vinden waar er iets vegans te bestellen is of bespreekbaar is met de kok …omdat dit traditioneel onderdeel uitmaakt van deze keukens ; als je in Bouillon bent , probeer eens de saffraan champignon risotto ( geen crème en de rijst is gaar ) om maar wat te noemen ( IL Siciliano ) .

  Bedankt voor de info ivm de Echternach zaak !

 2. als je eens echt vegan wil genieten en mooie wandelingen maken moet ge naar het waldhotel notschrei todnau zwarte woud,het ontbijtbufet is er ongelooflijk een speciale hoek enkel voor de vegans,en s’avonds 5 gangen menu,voorgerecht,soep,slabuffet,hoofgerecht en dessert alle vegan van uitzonderlijke kwaliteit is wel wat duurder maar kwaliteit moet ge betalen ze weten daar wat koken is hoor

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Vegan restaurants in Amsterdam

  Vegan in Amsterdam

  Af en toe moet ik in Amsterdam zijn voor een seminar en voor onderweg neem ik meestal wat eten mee. Maar de afgelopen jaren zijn