Beste weckpotten kopen; 5 merken met een ruim assortiment

Beste weckpotten kopen

Wil je voedsel lang kunnen bewaren en daardoor voedselverspilling verminderen? Of wil je ook je eigen heerlijke jams en chutneys maken? In dat geval zijn weckpotten hiervoor een erg handig hulpmiddel. Duurzame glazen weckpotten hebben een luchtdichte afsluiting waardoor je voedsel lang kan bewaren zonder dat het slecht wordt.

Door hun veelzijdigheid zijn dergelijke inmaakpotten ontzettend populair en hun tijdloze design en looks zorgt ervoor dat weckpotten ook mooi staan in elke keuken, zelfs op het aanrecht.

Naast de originele weckpotten, vernoemd naar uitvinder Johann Carl Weck, zijn er ook andere merken te verkrijgen die soortgelijke inmaakpotten aanbieden. Zowel de originele als enkele andere merken hebben wij onder de loep genomen. Het ruime aanbod per merk ontdek je in dit artikel. Op die manier kan je voor jezelf meteen de beste keuze maken en de perfecte weckpotten op jouw maat in huis halen.

IMAGE PRODUCT DETAILS
De originele weckpotten
Weck
weckpotten-weck
 • Uitgevonden door Johann Carl Weck
 • Glazen potten met rubberen ring en metalen klemmen
 • Uniek ontwerp en sluitmechanisme
 • Bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid
 • Verschillende vormen en maten te verkrijgen
Populair & bekend merk
Kilner
Ontwerp zonder titel - 1
 • Duurzame glazen potten
 • Draadbeugelmechanisme of schroefdop
 • Diverse formaten en vormen
 • Ook te verkrijgen: inmaakaccessoires, drankdispensers en voorraadpotten voor babyvoeding
Italiaans merk met ruim aanbod
Bormioli Rocco
bormioli-rocco-weckpotten
 • Italiaans merk
 • Duurzaam glas
 • Kleine en grote potten
 • Ook flesmodellen te verkrijgen
 • Beugelsluiting of draaideksel
Frans merk met klassieke potten
Le Parfait
le-parfait-weckpotten
 • Frans merk dat al meer dan 80 jaar bestaat
 • Klassieke glazen potten
 • Rubberen ring en metalen klemmen
 • Diverse formaten te verkrijgen
 • Ook potten met schroefdeksel in het aanbod
Populair in Nederland
Hema
Ontwerp zonder titel - 1
 • Keuze uit 1,14 en 0,8 liter inhoud
 • Glazen potten met siliconen afsluitring
 • Klemmechanisme
 • Zeer betaalbare potten

Het ontstaan van Weckpotten

Weckpotten zijn niet nieuw en de oorsprong van deze potten gaat terug naar het einde van de 18e eeuw. De Duitse chemicus Johann Carl Weck. Weck had een methode ontwikkeld om voedsel veilig en langdurig te conserveren. De glazen potten met rubberen ring en metalen klem, zoals we die nu kennen, werden door hem uitgevonden. Deze potten met luchtdichte afsluiting waren in die tijd een revolutionaire uitvinding.

Sindsdien is de populariteit van weckpotten wereldwijd exponentieel gegroeid en zijn ze meteen ook verder geëvolueerd. Niet alleen zijn er talloze andere merken te verkrijgen. Naast de standaard weckpotten kan je ze tegenwoordig in allerlei vormen en maten verkrijgen.

Wat kan je allemaal met een weckpot?

Weckpotten zijn erg veelzijdig in gebruik en in de eerste plaats zijn ze uitgevonden om voedsel voor lange tijd te kunnen bewaren. Maar naast voedsel inmaken zijn er nog verschillende andere zaken waarvoor je weckpotten kan gebruiken. We zetten de belangrijkste functies op een rijtje:

Droge voeding bewaren

Weckpotten zijn ook erg geschikt om droge voeding, zoals granen, pasta, rijst, noten en specerijen, te bewaren. Door deze producten in weckpotten te bewaren blijven ze heel erg lang vers en bescherm je ze tegelijkertijd ook tegen vocht en eventueel ongedierte.

Weckpotten

Meal-prepping

In het drukke dagelijkse leven dat we allemaal wel kennen is het soms moeilijk om elke dag de nodige tijd in de keuken te spenderen om verse en gezonde maaltijden op tafel te toveren. Ook hiervoor zijn weckpotten een zeer handige uitvinding. De weckpotten kan je perfect gebruiken om maaltijden voor te bereiden of zelfs volledige maaltijden in te bewaren.

Zo kan je bijvoorbeeld salades, stoofpotjes en smoothies in de koelkast bewaren in een weckpot. Op die manier heb je altijd een lekkere maaltijd of een tussendoortje bij de hand en is het nog heerlijk vers.

Blikvanger, decoratie en organiser

Glazen weckpotten zijn tijdloos en kunnen naast hun praktische toepassingen ok gebruikt worden als blikvanger in de keuken of op het aanrecht. Zo kan je weckpotten bijvoorbeeld vullen met gedroogde bloemen, kaarsen of lekkere vegan snoepjes. Daarnaast kan je er ook keukengerei, knutselbenodigheden of zelfs badkamerartikelen in bewaren. In het laatste geval zet je de weckpot best in de badkamer, waar deze ook zeker niet zal misstaan.

Inmaken van voedsel

Uiteraard worden weckpotten voornamelijk voor het inmaken van voedsel gebruikt. Zo kan je groenten, fruit, jam en chutneys in de potten bewaren waardoor de smaak behouden blijft en je deze voor lange tijd kan bewaren. Zo heb je gedurende een lange periode altijd lekkere, verse en smaakvolle voeding binnen handbereik.

Weckpotten

Inmaken, inleggen of wecken, wat is de juiste term nu precies?

Wecken is een specifieke manier van voedsel conserveren door het gebruik van glazen potten. Het steriliseren, afsluiten en een luchtdicht geheel creëren hoort hier ook allemaal bij.

Inmaken is dan weer de bredere term die de verschillende conserveringstechnieken omvat waaronder dus ook wecken. Daarnaast zijn er nog andere inmaaktechnieken zoals fermenteren en pekelen.

Uiteindelijk is het doel van inmaken ook altijd om de houdbaarheid van het voedsel te verlengen en tegelijk de smaak te behouden.

In een vorig artikel kon je al wat meer wegwijs raken in de wereld van inmaken, inleggen en wecken. Alle details en een uitgebreidere uitleg kan je dan ook in dat artikel bekijken via onderstaande link:

Inmaken, inleggen , wecken >>

Wat zijn de voordelen van Weckpotten?

Ondertussen weet je al wat je allemaal kan met weckpotten maar vraag je je misschien af waarom het precies een weckpot moet zijn. Weckpotten zijn immers wel wat prijziger dan gewone andere potten. Maar weckpotten hebben, zeker in vergelijking met gewone potten, heel erg veel voordelen, die dat extra centje zeker en vast waard zijn.

100% luchtdicht

Weckpotten zijn voorzien van een rubberen ring en een metalen klem die ervoor zorgen dat de pot volledig luchtdicht afgesloten is. Als er geen lucht in de pot kan kan het voedsel dat er in zit ook niet slecht of aangetast worden. Daarnaast kunnen er ook geen bacteriën in de pot dringen. De luchtdichte afsluiting zorgt er dus voor dat voedsel langer vers zal blijven en niet zal bederven.

Veilig dankzij het inmaakproces

Het gebruiken van weckpotten tijdens het inmaken van voedsel, met behulp van een weckketel, is een absoluut en gegarandeerde veilige methode. De hoge temperaturen tijdens het inmaakproces doden schimmels en bacteriën waardoor het voedsel in de weckpotten niet aangetast kan worden en steeds veilig bewaard kan worden.

Weckpotten zijn duurzaam

Weckpotten zijn gemaakt van dik glas. Hierdoor zijn ze niet alleen erg stevig maar gaan ze ook lang mee. Je kan de weckpotten ook gewoon meermaals gebruiken zonder dat de kwaliteit verminderd. Weckpotten zijn dus erg duurzaam en tevens milieuvriendelijk gezien je ze steeds opnieuw zal kunnen gebruiken. Eénmaal je voldoende weckpotten in huis hebt voor als jouw inmaakplannen, dan ben je meteen ook voor een heel erg lange tijd gerust.

Verminderen van voedselverspilling

Heb je vaak restjes dan hoef je deze dankzij de weckpotten nooit meer weg te gooien. Het maakt zelfs niet uit om welke soort of type voedsel het gaat. Je kan zowat alles bewaren in de weckpotten zodat je het voedsel op een later tijdstip nog kan gebruiken.

Je kan bijvoorbeeld bepaalde seizoensgebonden groenten en fruit ook bewaren waardoor je er, wanneer je er nog een keertje zin in hebt, meteen van kan genieten. Ook zelfgemaakte soep en restjes van tafel kan je bewaren voor een later tijdstip. Op die manier heb je minder verspilling van voedsel, wat enkel en alleen maar een voordeel is!

Groenten wecken of inmaken

Welke soorten weckpotten zijn er?

Naast de standaard of originele weckpotten zijn er nog diverse andere soorten, vormen en maten van weckpotten te verkrijgen. Hieronder hebben we de meest voorkomende weckpotten voor je op een rijtje gezet. Daarnaast kom je meteen ook te weten waarvoor of voor welke soort voedsel je al deze weckpotten precies kan gebruiken.

Standaard weckpot

De standaard weckpot met rubberen ring en metalen klem kan je in principe voor alle soorten voedsel gebruiken. De ring en klem zorgen voor een luchtdichte afsluiting en houden al het voedsel voor lange tijd vers.

Weckpot met draadbeugel

In plaats van een metalen klem kan een weckpot ook voorzien zijn van een draadbeugel. Ook dit type sluiting zorgt voor een luchtdichte afsluiting. Naast voor het bewaren van voedsel is dit type weckpot ook uiterst geschikt voor het serveren van dranken en het maken en bewaren van zelfgemaakte limonades.

Vierkante weckpot

Naast de traditionele ronde weckpotten kan je ook vierkante weckpotten kopen. Deze zijn erg geschikt om droge voeding in te bewaren. Daarnaast kan je deze ook makkelijker stockeren in je voorraaskast.

Mini weckpotten

Weckpotten kan je in allerlei formaten en inhouden verkrijgen. Maar er zijn ook kleine of mini versies te verkrijgen. Dit type weckpotten is vooral handig voor individuele porties, sauzen, dressings en kleine desserts. Daarnaast kan je dit soort kleine potjes ook gebruiken om bijvoorbeeld zelfgemaakte jams als proevertje cadeau te doen.

Langwerpige weckpotten

Voor het bewaren van bijvoorbeeld augurken, asperges of andere langwerpige groenten en fruitsoorten kan je best een langwerpige weckpot gebruiken. Op die manier hoef je de groenten en het fruit niet te versnijden maar kan je het in zijn geheel bewaren en later ook in zijn geheel weer opeten.

Voor je een assortiment weckpotten in huis gaat halen is het dus belangrijk om voor jezelf eerst uit te maken welke soorten voedsel je er in wil kunnen bewaren. Op basis daarvan kan je dan de juiste soorten weckpotten in huis halen. Zo voorkom je meteen een heleboel gedoe en zal het inmaken supervlot en snel verlopen.

Schroefdeksel of beugelsluiting?

Naast de verschillende vormen, maten en inhoud zijn er ook verschillende soorten deksel te verkrijgen waarmee je de weckpotten kan afsluiten. Naast de klemsluiting en draadbeugel kan een wekpot ook een schroefdeksel hebben om de pot af te sluiten. Maar wat is nu precies het beste en wat is het verschil?

Weckpotten

Het bepalen van het beste type weckpot, of het nu met een schroefdeksel of een beugelsluiting is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik. Hier zijn enkele overwegingen voor beide opties:

Weckpotten met schroefdeksel

Weckpotten met een schroefdeksel zijn makkelijk te openen en te sluiten. Vergis je echter niet want ook dit type deksel zorgt voor een luchtdicht resultaat. Een weckpot met schroefdeksel is geschikt en kan je gebruiken om allerlei verschillen soorten voedsel te bewaren. denk hierbij aan jams, sauzen en ingemaakte groenten en fruit. Daarnaast zijn ze ook uiterst geschikt om droge ingrediënten veilig in te bewaren.

Weckpotten met klem of beugelsluiting

Veel weckpotten zijn echter nog steeds voorzien van de traditionele metalen klem of een beugelsluiting. Dit type afsluitingen verzekerd je van een sterke en zeer betrouwbare afsluiting. Met een draadbeugelsluiting kan je tevens visueel controleren of de pot correct is afgesloten. Wanneer de pot correct verzegeld is staan de beugels omhoog. Bij een standaard klemsluiting en schroefdeksel heb je deze controle helaas niet.

Zowel de metalen klem als de beugelsluiting zijn uiterst geschikt voor het inmaken van voedsel en garanderen een luchtdichte afsluiting. De draadbeugelsluiting is veruit het meest betrouwbaar, wat je ook nog eens visueel kan controleren.

Het uiteindelijke beste type weckpot en het type afsluiting dat je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur, het doel van het gebruik en het type voedsel dat je wilt inmaken of bewaren. Beide opties hebben hun voordelen en worden veel gebruikt, dus het is aan jou om te beslissen welke het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Hoe gebruik je een weckpot?

Weckpotten gebruiken is helemaal niet zo moeilijk mits je de onderstaande stappen goed opvolgt:

Weckpotten steriliseren (voorbereiding)

Alvorens je de weckpotten mag vullen met allerlei lekkernijen is het belangrijk om de weckpotten eerst te steriliseren. Ook dit is weer niet zo heel erg moeilijk en verloopt wederom in verschillende stappen:

 1. Weckpot reinigen: was de weckpotten af met warm water en afwasmiddel. gebruik een borstel of schone afwasdoek om de binnenkant goed proper te krijgen.
 2. Controleer de rubberen ring op scheurtjes en beschadigingen. Als de ring versleten of beschadigd is dien je deze eerst te vervangen. Enkel op die manier zal de weckpot goed afdichten.
 3. Verschillende mogelijkheden: vervolgens moet je nog even beslissen waar je de weckpotten wil steriliseren. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden:
  • In de oven: verwarm de potten 20 minuten op 100°C. Zet de weckpotten op een bakplaat of in een ovenschaal en zet ze al tijdens het voorverwarmen in de oven zodat ze geleidelijk mee opwarmen. De timer start je als de ingestelde temperatuur bereikt is.
  • Koken: kook de weckpotten in een grote pan met water gedurende 15 minuten. Heb je ook langwerpige weckpotten of weckflessen, dan kan je ook een (oude) weckketel gebruiken.
  • Vaatwasser: is af te raden gezien een vaatwasser niet de juiste temperatuur zal halen om de potten echt te steriliseren.
  • Magnetron: de metalen beugels kunnen niet mee in de magnetron en ook etiketten en dergelijke dien je eerst te verwijderen.

 4. Verwijder de potten na het steriliseren: hou er rekening mee dat de weckpotten meteen na afloop van het sterilisatieproces nog erg heet zijn. Gebruik dus zeker ovenwanten, handschoenen of een tang om de weckpotten uit de oven of pan te halen.

Weckpotten vullen

Zijn de weckpotten volledig schoon en steriel dan kan je ze vullen met het voedsel dat je wil inmaken. Laat een beetje ruimte bovenaan de pot vrij zodat het deksel er nog netjes en luchtdicht op past.

Weckpot afsluiten

Als de pot gevuld is plaats dan de rubberen ring op de bovenrand van de weckpot. Vervolgens kan je het deksel op de pot plaatsen en deze afsluiten. Gebruik je klemmen of een draadbeugelsluiting? Zorg er dan zeker voor dat het deksel stevig en gelijkmatig op zijn plaats gehouden wordt.

Wecken

Wecken kan uiteraard op verschillende manieren zoals in een waterbad of stoomoven. Je kan ook gebruik maken van een weckketel. Die laatste kan je ook verkrijgen in volautomatische modellen waardoor je zelf haast niets meer hoeft te doen. Lijkt je dat wel wat dan kan je via onderstaand artikel op zoek gaan naar de beste volautomatische weckketel:

Beste weckketel >>

Afkoelen en controle

Is het weckproces afgerond dan laat je de weckpotten eerst even afkoelen om daarna de afdichting te controleren. Deze controle is natuurlijk erg belangrijk en kan je op volgende manier doen:

Druk op het midden van het deksel. Als het stevig en op de goede manier bevestigd is kan je het niet indrukken en is de weckpot goed en volledig luchtdicht afgesloten.

Weckpotten bewaren

De weckpotten met het ingemaakte voedsel kan je nu voor lange tijd bewaren. Best is om de weckpotten op een koele, donkere en droge plaats te bewaren. Zet ze ook rechtop om te voorkomen dat de potten gaan lekken.

Weckpotten bewaren

Beste weckpotten kopen; 5 merken op een rijtje

Er zijn, naast het originele Weck, nog enkele andere merken die weckpotten aanbieden en die ook zeker de moeite zijn om te bekijken. Op die manier heb je een bredere keuze en kan je de juiste vorm, formaat en inhoud zelf kiezen naargelang je eigen behoeftes en voorkeuren.

Weck; de originele weckpotten

Weck is een Duits merk dat ondertussen al meer dan 100 jaar bestaat. De potten zijn vernoemd naar uitvinder johann Carl Weck. Deze weckpotten zijn wereldwijd bekend omwille van hun innovatieve ontwerp en topkwaliteit.

Kenmerkend aan de originele weckpotten zijn het gebruik van een rubberen ring en metalen klemmen die zorgen voor een complete en luchtdichte afsluiting.

Weckpotten van Weck

Het assortiment weckpotten van Weck is inmiddels verkrijgbaar in verschillende maten en vormen waaronder de volgende:

 • Weck Mold potten met bredere mondopening voor grote stukken voedsel en het maken van sauzen en chutneys.
 • Weck Juice potten; met smallere mondopening voor het bewaren van sappen, siropen en andere vloeistoffen.
 • Weck Tulip potten; de elegante tulpenvorm is geschikt voor het inmaken van vruchten, confituren en het maken van allerhande desserts.
 • Weck Deco potten; weckpotten met een modern design geschikt om droge voedingsmiddelen, fruit, groenten en sauzen te bewaren.

De Weck weckpotten zijn gemaakt uit hoogwaardig glas en ze zijn vaatwasserbestendig. Je kan de potten meermaals gebruiken voor het inmaken en bewaren van voedsel.

Als je betrouwbare kwaliteit wil in een innovatief jasje dan zijn de weckpotten van Weck zeker en vast een goede keuze. Bij onderstaande webshops kan je een uitgebreid assortiment Weck weckpotten vinden:

Kilner

Het merk is ook een heel erg populaire keuze op vlak van weckpotten en diverse inmaakaccessoires. John Kilner vond reeds in 1842 de Kilner Jar uit, eveneens een glazen pot mer rubberen afdichting en metalen beugelmechanisme.

Kilner weckpotten

Ondertussen is het assortiment Kilner weckpotten erg uitgebreid en bieden ze diverse maten, stijlen en accessoires aan om aan al jouw weckbehoeften te voldoen. Onderstaand vind je enkele erg populaire producten van Kilner:

 • Kilner clip top potten; met de iconische clip top-beugels. Deze potten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kan je gebruiken voor het inmaken van groenten, fruit, jams en chutneys.
 • Kilner Preserve potten; deze hebben een bredere mondopening waardoor je ze makkelijk kan vullen en schoonmaken.
 • Kilner fermentation potten; wil je naast wecken ook fermenteren dan kan je eveneens terecht bij het merk Kilner. Hiermee kan je gefermenteerde groenten en probiotische voedingsmiddelen zoals zuurkool en kimchi maken.
 • Kilner drink dispensers; waarmee je zelfgemaakte drankjes zoals limonades, thee en fruitinfusies kan serveren.
 • Kilner voorraadpotten voor babyvoeding; deze potten zijn voorzien van een siliconen deksels waardoor je (zelfgemaakte) babyvoeding goed kan bewaren.

Ook deze weckpotten, dispensers en fermentatiepotten zijn gemaakt van duurzaam glas. Zowel voor de beginners als de meer ervaren inmaak- of weckspecialist zijn er diverse geschikte weckpotten en accessoires te vinden bij Kilner.

Een ruime greep uit het aanbod Kilner weckpotten en accessoires kan je verkrijgen via onderstaande webshops:

Bormioli Rocco

Het Italiaanse merk Bormioli Rocco is gespecialiseerd in hoogwaardig glaswerk en bestaat als sedert 1825. Hun innovatieve ontwerpen, vakmanschap en aandacht voor kwaliteit vind je ook terug in hun ruime assortiment weckpotten.

Bormioli Rocco weckpotten

Bij Bormioli Rocco vind je diverse soorten en formaten van weckpotten die geschikt zijn om voedsel in te maken en lang te bewaren.

Enkele blikvangers uit hun assortiment vind je hieronder:

 • Fido; deze weckpotten vallen op door hun vierkante vorm. Daarnaast zijn ze voorzien van een beugelsluiting. Deze potten kan je in diverse formaten verkrijgen. Je kan ze gebruiken om voedsel in te maken maar ze zijn ook perfect geschikt als voorraadpot voor bijvoorbeeld droge ingrediënten.
 • Quattro Stagioni potten; weckpotten met een klassiek en rond ontwerp eveneens verkrijgbaar in verschillende maten. Deze potten zijn ook geschikt om jams, compotes, chutneys, sauzen en conserveermiddelen in te maken.
 • Giara flessen; voor het bewaren en serveren van dranken kan je deze flessen gebruiken. Dankzij de hermetische afsluiting blijft de versheid van sappen, dressings, olieën en andere vloeistoffen altijd bewaard.

Bormioli Rocco weckpotten zijn gemaakt van hoogwaardig glas dat bestand is tegen hoge temperaturen en sterk genoeg is voor herhaaldelijk gebruik. Ze zijn duurzaamheid en betrouwbaar!

Het merk Bormioli Rocco is al lange tijd een favoriete keuze bij thuisinmakers en kookliefhebbers vanwege de combinatie van esthetiek, functionaliteit en kwaliteit. Hun weckpotten zijn ontworpen om zowel praktisch als mooi te zijn, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke keuken voor het inmaken en bewaren van voedsel.

Bij onderstaande shops vind je een ruime greep weckpotten uit het assortiment van Bormioli Rocco:

Le Parfait

Le Parfait is ook een erg bekend merk op vlak van weckpotten en accessoires van hoge kwaliteit. Het merk bestaat ook al meer dan 80 jaar en heeft inmiddels een sterke reputatie opgebouwd. Zo dragen ze duurzaamheid en functionaliteit hoog in het vaandel en vind je steeds hun tradtionele stijl terug in hun producten.

Le Parfait weckpotten

Bij Le Parfait kan je terecht voor een ruime keuze weckpotten waaronder:

 • Super jars; met iconisch en rond ontwerp, rubberen afdichtingsring en metalen klemmen. Deze weckpotten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en je kan ze gebruiken om chutneys, groenten, fruit en jams in te maken. De potten zijn gekend om hun stevigheid en uitstekende luchtdichte afsluiting.
 • Familia Wiss potten; deze weckpotten hebben een breder ontwerp en zijn erg geschikt om grotere hoeveelheden te bewaren.
 • Terrines; voor diverse lekkernijen kan je gebruik maken van de terrines. Deze potten zijn langwerpig en eveneens voorzien van een afdichtingsring en klemmen.

Le Parfait weckpotten zijn gemaakt van hoogwaardig glas dat erg stevig en duurzaam is. De potten gaan dan ook erg lang mee. Uiteraard kan je bij Le Parfait ook vervang onderdelen zoals afdichtingen en klemmen apart kopen moesten deze een keertje aan vervanging toe zijn.

Het merk Le Parfait wordt gewaardeerd om zijn traditionele Franse ontwerp, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Hun weckpotten zijn populair bij alle liefhebbers van inmaken en wecken. Ben je op zoek naar weckpotten van hoge kwaliteit dan zijn de weckpotten van Le Parfait zeker en vast een uitstekende keuze.

Een brede greep uit het assortiment van Le Parfait kan je bekijken bij onderstaande shops:

Weckpotten Hema

Na Duitsland, Frankrijk en Italië mag Nederland natuurlijk ook niet ontbreken. De vreemde eend in de bijt zijn de weckpotten van Hema, die ongekend populair zijn en erg vlot over de toonbank gaan. Hoewel het aanbod beperkt is met twee potten zijn deze wel uitstekend geschikt voor het inmaken van voedsel. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg betaalbaar, zeker in vergelijking met de eerder aan bod gekomen merken.

Hema weckpotten

De Hema weckpotten kan je verkrijgen met 1,14 of 0,8 liter inhoud. Ze hebben een siliconen afsluitring en een beugelsluiting. De potten kan je dus zonder problemen volledig luchtdicht afsluiten. Let wel op dat deze weckpotten niet geschikt zijn om schoon te maken in de vaatwasser.

Beide potten hebben een diameter van 9,8 cm en zijn respectievelijk 18 en 14,5 cm groot. Deze weckpotten kan je heel erg voordelig bestellen via Hema:

Conclusie

Weckpotten bestaan al ettelijke decennia en ook nu zijn ze nog steeds razend populair. De vele voordelen die deze potten bieden zijn nog steeds erg relevant en ook gewoon erg praktisch. De luchtdichte afsluiting, veelzijdigheid en duurzaamheid van weckpotten zorgt ervoor dat je deze potten voor allerhande doeleinden kan gebruiken.

Uiteraard kan je ze in de eerste plaats gebruiken voor het inmaken en langer bewaren en vers houden van voedsel. Zo voorkom je meteen ook verspilling van voedsel en restjes. Daarnaast kan je ook droge ingrediënten in de potten bewaren of ze zelfs als decoratie gebruiken.

In dit artikel kon je alvast enkele bekende en populaire merken met een ruim aanbod weckpotten ontdekken. En daarnaast weet je nu ook meteen hoe je zo’n weckpot in de praktijk moet gebruiken.

Er is dus niets dat je nog tegen zou mogen houden om meteen een mooie collectie weckpotten in huis te halen. Eens je goed weet waarvoor je de potten wil gaan gebruiken, en welk type voedsel je ermee wil inmaken, kan je meteen in het aanbod van de allerbeste merken duiken.

IMAGE PRODUCT DETAILS
De originele weckpotten
Weck
weckpotten-weck
 • Uitgevonden door Johann Carl Weck
 • Glazen potten met rubberen ring en metalen klemmen
 • Uniek ontwerp en sluitmechanisme
 • Bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid
 • Verschillende vormen en maten te verkrijgen
Populair & bekend merk
Kilner
Ontwerp zonder titel - 1
 • Duurzame glazen potten
 • Draadbeugelmechanisme of schroefdop
 • Diverse formaten en vormen
 • Ook te verkrijgen: inmaakaccessoires, drankdispensers en voorraadpotten voor babyvoeding
Italiaans merk met ruim aanbod
Bormioli Rocco
bormioli-rocco-weckpotten
 • Italiaans merk
 • Duurzaam glas
 • Kleine en grote potten
 • Ook flesmodellen te verkrijgen
 • Beugelsluiting of draaideksel
Frans merk met klassieke potten
Le Parfait
le-parfait-weckpotten
 • Frans merk dat al meer dan 80 jaar bestaat
 • Klassieke glazen potten
 • Rubberen ring en metalen klemmen
 • Diverse formaten te verkrijgen
 • Ook potten met schroefdeksel in het aanbod
Populair in Nederland
Hema
Ontwerp zonder titel - 1
 • Keuze uit 1,14 en 0,8 liter inhoud
 • Glazen potten met siliconen afsluitring
 • Klemmechanisme
 • Zeer betaalbare potten
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu