Veganisme = moeilijk?

Veganisme heeft vaak af te rekenen met het ‘angst voor het onbekende’ syndroom. Vlees, vis en zuivel maken al zo lang deel uit van ons bord dat het erg moeilijk blijkt om ze weg te denken. Zelfs diegenen die zich effectief zijn gaan afvragen of het nou allemaal wel zo gezond is, hebben vanwege die ‘traditie’ vaak moeite om één vegan gerecht te verzinnen, laat staan dat ze helemaal plantaardig zullen gaan eten.

De truk is om je niet te laten leiden door wat je niet meer kan eten, maar door wat je wel nog op je bord kan toveren. En dan blijkt er ineens ongelooflijk veel mogelijk. Om niet te zeggen dat je letterlijk nieuwe smaken zal ervaren. Die lege plek op je bord – voorheen gereserveerd voor de biefstuk – blijft dus heus niet leeg. Integendeel.

Bovendien heb je helemaal niet veel (keuken)materiaal nodig. Een mes, een snijplank, een slazwierder en 1 paar geitenwollen sokken volstaan;-)

Maar serieus, het was mijn eigen grootste angst om ‘nooit meer lekker te kunnen eten’. Het was echter ook de drijfveer om er dan zelf wat van te maken, en als ik erop terugkijk ben ik maar wat blij met wat het mijn smaakpapillen heeft gebracht. Bedoeling is natuurlijk dat ik regelmatig een recept post waarmee je het proefondervindelijk zelf kan ontdekken. De cannelloni met pompoen is alvast een geweldige binnenkomer, maar er volgen er nog meer. You’ll see.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

 1. Veganisme = moeilijk? Ja, maar dat was lopen in het begin ook, en wat te denken van fietsen? Citaat: “en 1 paar geitenwollen sokken volstaan” , is het beste bewijs. 🙂

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegan sneakers

  Vegan sneakers

  Sneakers, ik kan ze de hele dag dragen. Eigenlijk draag ik ze ook de hele dag. Het is een heel stuk comfortabeler dan een andere

  Vegan mascara merken

  Vegan mascara

  Mascara is zo’n lastig ding waarvan de ingrediënten vaak niet duidelijk zijn, waardoor je niet goed weet of de mascara wel of niet vegan is.

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet