Aardpeersaus

aardppersaus - snel en vegan

Er was niet veel meer te bespeuren in mijn koelkast behalve aardpeer. Hoog tijd om naar de winkel te gaan dus. Maar die aardpeertjes die ga ik nu wel verwerken tot een lekker en snel sausje.

Ik heb deze graag onder een pasta en doe er dan nog wat extra groenten bij. Bijvoorbeeld broccoli ofwel zoals hier op de foto: gestoofde courgette en rauwe selderstukjes.

Ben jij een koolhydratenhater en is dit to much voor jou, dan kan je de saus ook onder courgettepasta doen, bij groentjes serveren of waar je dan ook graag nog een sausje bij hebt.

Ingrediënten aardpeersaus

  • 500 gram aardpeer
  • 250 ml groentebouillon (250 ml warm water + 1 tl groentebouillonpoeder)
  • 100 ml plantaardige room naar keuze
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen peper
  • Optioneel: meer groentebouillon of plantaardige room als je de saus dunner wil hebben.

Bereiding aardpeersaus

  • Was de aardperen en snij ze in stukjes.
  • Kook de aardpeer gaar.
  • Snij de ui en knoflook in stukjes.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de peper) in een kom/beker en mix het geheel. Dit kan ook in een blender.
  • Kruid af naar smaak met peper.
aardpeersaus
aardpeersaus

Wat kan je doen als je een gladdere saus wil:

  • Voeg extra vloeistof toe.
  • Gebruik een blender.
  • Schil de aardpeer.

Wist je dat wij een heel ebook vol lekkere sausjes hebben? Zowel warme als koude.
Meer info over het ebook Vegan Sauzen >>

Ga jij deze uitproberen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Rauwe asperge-rucola salade recept

    Rauwe asperge-rucola salade

    Zodra de eerste asperges (letterlijk) de kop opsteken, worden wij hier meteen vrolijk. Het is altijd een feest als je van deze – slechts tijdelijk

    Tofu feta veganistisch

    Tofu feta

    Met stip mijn persoonlijke nummer 1 in de categorie ‘moeilijkste kazen om af te blijven’…feta! Van origine is feta een Griekse kaas op basis van schapenmelk (al