Er was niet veel meer te bespeuren in mijn koelkast behalve aardpeer. Hoog tijd om naar de winkel te gaan dus. Maar die aardpeertjes die ga ik nu wel verwerken tot een lekker en snel sausje.
Ik heb deze graag onder een pasta en doe er dan nog wat extra groenten bij. Bijvoorbeeld broccoli ofwel zoals hier op de foto: gestoofde courgette en rauwe selderstukjes.
Ben jij een koolhydratenhater en is dit to much voor jou, dan kan je de saus ook onder courgettepasta doen, bij groentjes serveren of waar je dan ook graag nog een sausje bij hebt.
Ingrediënten aardpeersaus
- 500 gram aardpeer
- 250 ml groentebouillon (250 ml warm water + 1 tl groentebouillonpoeder)
- 100 ml plantaardige room naar keuze
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Versgemalen peper
- Optioneel: meer groentebouillon of plantaardige room als je de saus dunner wil hebben.
Bereiding aardpeersaus
- Was de aardperen en snij ze in stukjes.
- Kook de aardpeer gaar.
- Snij de ui en knoflook in stukjes.
- Doe alle ingrediënten (behalve de peper) in een kom/beker en mix het geheel. Dit kan ook in een blender.
- Kruid af naar smaak met peper.
Wat kan je doen als je een gladdere saus wil:
- Voeg extra vloeistof toe.
- Gebruik een blender.
- Schil de aardpeer.
Wist je dat wij een heel ebook vol lekkere sausjes hebben? Zowel warme als koude.
Meer info over het ebook Vegan Sauzen >>
Ga jij deze uitproberen?
Eén reactie
5