Beste tofu pers kopen; top 5 (2023); makkelijk tofu persen

beste-tofu-pers-kopen

Heb jij het ook gehad met de (onstabiele) bouwwerken van boeken, potten, snijplanken en andere zware attributen om je blok tofu te persen? Dan is een tofu pers de perfecte oplossing voor jou!

Wij doken in het ruime aanbod van tofu persen en selecteerden de beste keuze’s van dit moment.

IMAGE PRODUCT DETAILS
Meest gereviewde
ToFuture
tofuture-tofu-pers
 • 3-delig
 • Constante druk
 • Vrij van bisfenol A
 • Opvangbakje voor water
 • Vaatwasser bestendig
 • Compact en stijlvol
 • Past makkelijk in de koelkast
2-in-1 functie + Ebook
Bgang
bgang-tofu-pers
 • Deksel met aanpasbare druk
 • Opvangbak + waterfilter
 • Drukplaat & roestvrije veer
 • Verkrijgbaar in groen en rood
 • Inclusief recepten ebook en startcursus
Duurzame keuze
Tofubud
tofubud-tofu-pers
 • Uit 100% food-grade, BPA- en BPS-vrije recycleerbare materialen
 • Doorzichtige opvangbak
 • Met waterfilter & roestvrije veer
 • Vaatwasserbestendig
 • 2 druklevels geschikt voor alle soorten tofu
 • Inclusief receptenboekje
100% natuurlijke bamboe
ToPress bamboe
topress-tofu-pers-bamboe
 • 100% natuurlijke bamboe
 • Food-grade en roestvrijstalen onderdelen
 • Met waterlekbak en afvoergaten
 • Makkelijk schoon te maken (afspoelen onder de kraan)
Slim ontwerp & BPA-vrij
Healthy Express
healthyexpress-tofu-pers
 • Slim ontwerp mer gebogen platen
 • BPA-vrij plastic
 • Met schroefsysteem
 • Roestvrijstalen veren
 • Vaatwasserbestendig
 • Kookboek met 5 recepten inbegrepen

Beste tofu pers

Onderstaand vind je alle details betreffende de bovenstaande tofu persen.

ToFuture tofu pers

De 3-delige tofu pers van ToFuture is de meest gereviewde op amazon.nl. Deze unieke en stijvolle tofu pers is perfect geschikt om een blok tofu te persen. Het toestel is daarnaast erg compact en past makkelijk in de koelkast. Dankzij de constante druk kan je de pers, met daarin de tofu, gewoon in de koelkast zijn werk laten doen.

ToFuture tofu pers

Deze tofu pers vangt het vocht op in het onderste gedeelte. Het middelste gedeelte daar leg je de blok tofu in. Met het deksel kan je de blok persen door de clips te klemmen aan de zijkanten van het onderste gedeelte. Er zijn 3 posities mogelijk afhankelijk van de dikte van de blok tofu. Het vocht dat uit de tofu geperst wordt blijft ook netjes apart zodat de tofu ook echt droog blijft.

De ToFuture tofu pers is vrij van bisfenol A en kan gewoon in de vaatwasser.

Bgang tofu pers; inclusief recepten Ebook

Met meer dan 500 tevreden gebruikers is ook de tofu pers van BGang een pareltje om jouw tofu perfect mee te persen. Dit toestel bestaat uit 5 onderdelen. Met de draaiknop op het deksel kan je de druk naar wens aanpassen. Je hebt dankzij deze functie volledige controle over de hoeveelheid druk door de haast onbeperkte hoeveelheid druklevels.

De tofu pers bevat ook een waterfilter en een opvangdoos voor het water. Deze opvangbox kan je in combinatie met het deksel eveneens als marineerbox gebruiken. Zo hoef je geen extra potje of bakje vuil te maken.

De tofu wordt aangedrukt met behulp van de drukplaat en de roestvrije veer.

De BGang tofu pers is compact en heeft de volgende afmetingen: 16 x 14 x 14 cm. Je kan deze verkrijgen in twee kleuren namelijk groen of rood. Deze tofu pers is gemaakt uit plastic, wat we als enige minpuntje kunnen aanstippen.

Naast de pers ontvang je een recepten Ebook (100% vegan) en een startercursus met 5 video’s. In deze cursus vind je ook een geheim tofu recept waarmee je meteen aan de slag kan.

Tofubud; duurzame keuze uit 100% gerecycleerd materiaal

De tofu pers van Tofubud is gemaakt uit 100% food-grade BPA-, en BPS vrije recycleerbare materialen. Hierdoor is dit exemplaar een erg duurzame keuze. De Tofubud heeft een doorzichtige opvangbak en is eveneens voorzien van een waterfilter. Het aandrukken gebeurd met behulp van de roestvrijstalen veer en het deksel met 2 druklevels.

De Tofubud is niet alleen duurzaam maar werkt ook supersnel. Daarnaast kan deze tofu pers gewoon mee in de vaatwasser. Naast de pers krijg je bij de Tofubud nog een receptenboekje met inspirerende tofu ideeën en recepten. De Tofubud heeft de volgende afmetingen: 11,9 x 13,9 x 11,9 cm.

ToPress bamboe tofu pers; uit 100% natuurlijk bamboe

Een tofupers uit bamboe? Dat kan natuurlijk ook met de ToPress tofu pers. Deze is gemaakt uit 100% natuurlijk bamboe materiaal. De pers bevat geen enkel onderdeel uit plastic. De schroeven zijn gemaakt uit Food-grade en roestvrijstaal materiaal. Deze gebruik je om de tofu goed plat te persen.

Deze tofu pers heeft een opvangbak voor het vocht van de tofu. Het vocht belandt in deze bak via de afvoergaten. Deze bamboe tofu pers is eenvoudig schoon te maken door deze simpelweg af te spoelen onder de kraan met warm water en eventueel een beetje zeep.

ToPress bamboe tofu pers

Het toestel heeft de volgende afmetingen: 21,8 x 9,9 x 1,27 cm. Door de schroeven gelijkmatig aan te draaien wordt het vocht uit de blok tofu verwijderd. Deze bamboe tofu pers is geschikt voor tofu van 220 tot 450 gram.

Healthy Express

De Healthy Express tofu pers ziet er in eerste instantie niet de handigste uit. Echter maakt deze tofu pers wel gebruik van een vernuftig systeem. Zo zijn de drukplaten gebogen waardoor de tofu nog beter en gelijkmatiger geperst kan worden. De platen zijn gemaakt van kunststof en zijn BPA-vrij.

Door de roestvrijstalen schroeven aan te draaien kan je de tofu makkelijk persen. De platen zullen naarmate de tofu dunner wordt zichzelf gaan rechttrekken. Dit is de omgekeerde werking dan bij andere tofu persen met dit systeem.

Het nadeel van deze tofu pers moet natuurlijk ook genoemd worden en dat is het feit dat deze geen opvangbakje heeft voor het vocht van de tofu. Je moet dus zelf nog een bakje voorzien waarin je het vocht van de tofu op kan vangen.

Na gebruik kan je de Healthy Express wel in de vaatwasser stoppen. Daarnaast ontvang je bij de Healthy Express nog een handig receptenboekje met 5 recepten inclusief afbeeldingen.

Waarom moet je tofu persen?

Tofu op zich is maar een smakeloze hap, echter kan je er wel allerlei lekkernijen van maken. Voor je de blok zomaar in stukken snijdt en in de koekenpan of airfryer gooit moet je de tofu eerst persen. Dit is noodzakelijk om dat tofu op zich geen smaak heeft en door het vocht dat er in zit ook geen smaken kan opnemen.

Om tofu op smaak te brengen moet het vocht er eerst uit. Daarna kan je tofu bijvoorbeeld een smaakje geven door het in een marinade te leggen. Daarnaast kan je het ook makkelijk snijden, pletten, frituren of zelfs naar vis laten smaken…

Wil je hierover meer te weten komen en meteen verschillende makkelijke tofu recepten uitproberen? Check dan zeker onze tofu cursus met info, tips, recepten een kookvideo’s: Creatief met Tofu.

tofu bereiden

Wat is een tofu pers?

Een tofu pers is een keukenapparaat waarmee je het vocht uit tofu kan persen. Door een tofu pers te gebruiken hoef je zelf geen zware boeken, potten of andere inventieve / zware dingen op de tofu te leggen. De pers zal al het vocht uit de tofu halen en bij de meeste toestellen het vocht ook opvangen in een aparte bak of reservoir.

Welke soorten tofu pers zijn er?

Een tofu pers kan je in verschillende soorten kopen. Het verschil zit vaak in de gebruikte materialen, maar ook in het systeem om de tofu te persen.

Materiaal

Qua materiaal is er een erg groot aanbod tofu persen die gemaakt zijn uit plastic. We vonden echter ook een duurzamere variant, de Tofubud, gemaakt uit gerecycleerd aluminium en zelfs een bamboe tofu pers.

Daarnaast zijn er ook toestellen die geen BPA bevatten wat natuurlijk meteen weer wat beter is voor jezelf en de tofu die je gaat persen.

Bij de toestellen die gebruik maken van een veer is het belangrijk om er eentje te nemen met roestvrijstalen onderdelen. Deze gaan vanzelfsprekend erg lang mee.

Ingebouwd druksysteem of schroefsysteem

Qua manier van persen kunnen de verschillende tofupersen wel verschillen. Zo heb je tofu persen die met een drukplaat en draaiknop werken. Deze toestellen maken meestal gebruik van een veer om de druk te behouden.

Er zijn ook tofu persen die enkel een drukplaat of deksel hebben dat je vast kan zetten in een bepaalde stand die op zijn beurt de nodige druk levert.

Als laatste zijn er de tofu persen waarvan je het bovenste gedeelte moet aandraaien met behulp van schroeven. Door de schroeven steeds verder aan te draaien kan je meer druk zetten op de blok tofu en kan je deze volledig persen.

Conclusie; tofu pers kopen

Tofu persen, daar kan je helaas niet om heen als je er ook echt met smaak van wil kunnen genieten. Door tofu te persen wordt al het vocht uit de tofu verwijderd. Hierdoor zal de tofu andere smaken kunnen opnemen. Tofu persen kan op twee manieren:

Zo kan je enerzijds de huis-, tuin- en keukenmethodes met zware boeken, potten en andere attributen gebruiken. Anderzijds is een tofu pers dan weer net wat handiger. Je hoeft ook niet je hele boekenkast leeg te maken of je dure potten en pannen op elkaar te stapelen…

In dit artikel lieten we je kennis maken met verschillende soorten tofu persen. Alle toestellen uit dit artikel zijn uiterst geschikt om tofu perfect te persen en het vocht er uit te verwijderen. Om de beste tofu pers voor jezelf in huis te halen kan je de toestellen met elkaar vergelijken en voor jezelf uitmaken welke het handigst is.

Daarnaast kan je ook rekening houden met het gebruikte materiaal en eventueel kiezen voor een BPA-vrij model. Je kan ook het duurzame pad op door eentje uit gerecycleerd materiaal aan te kopen of wat dacht je van eentje uit 100% natuurlijk bamboe…

Ongeacht welk toestel uit onze toplijst je in huis haalt, tofu persen zal nog nooit zo vlot verlopen zijn.

Creatief met tofu

Weet je nog niet helemaal wat je allemaal met een perfect geperste tofu kan of wil je zelfs een keertje je eigen tofu maken? Check dan zeker onze online cursus Creatief met tofu en kom er alles over te weten.

De cursus bevat naast info, tips en kookvideo’s ook verschillende makkelijke en toegankelijke recepten! Zeker het bekijken waard!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. De tofubud is (en kan helemaal niet) van 100% gerecycled aluminium zijn. Sterker nog, de officiële site maakt er een heel punt van om uit te leggen dat hun herbruikbaar plastic wel degelijk duurzaam zou zijn. Ik vond het tamelijk bizar om te lezen, en ik snap ook totaal niet hoe deze site aan die informatie komt: aluminium is niet (nooit) doorzichtig, en de veer die erin zit is van roestvrij staal.

  Ging eventjes op een deep dive en ik dacht misschien is een berichtje het wel waard. Beetje een rare claim namelijk.

  1. Hoi Jefta,

   Bedankt voor je reactie en de aanvulling. De officiële website heeft het over “materialen”, maar noemt geen specifieke soort. Volgens onze research zat er ook aluminium in verwerkt, maar ik vind het niet meteen terug.
   Betreffende de veer; dat deze van roestvrij staal is staat toch gewoon in het artikel en in de tabel vermeldt?

   Groeten

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu