Biologisch afbreekbare cups van De Koffiejongens (Review)

De Koffiejongens abonnement review - biologisch afbreekbare cups

Ben ik nu toch een leuk product tegen gekomen, biologisch afbreekbare cups voor in je Nespresso-apparaat. Dat hebben De Koffiejongens leuk bedacht.

Mijn vriend heeft een Nespresso-toestel en toen ik hem pas kende had ik daar toch een beetje een wrang gevoel bij. Zoveel verspilling al die cupjes. Dus toen we samen woonden zetten we ’s ochtends dan ook altijd koffie met mijn koffiezetapparaat.

Maar hij vond zo’n Nespresso wel eens handig om tussendoor eens één enkel kopje te maken. En toen kwam ik biologisch afbreekbare cups tegen. Win-win: hij een enkel kopje tussendoor en ik het duurzame 🙂

Duurzame cups 

De cups voelen als plastic, maar dat zijn ze gelukkig niet. Ze zijn gemaakt van suikerriet en mais en kunnen gewoon bij het groenafval. In een composteringsinstallatie zou het na een 2 à 3-tal weken al omgezet zijn in voedzame compost, wat sneller is dan een bananenschil. In mijn compostbak zal het wel wat langer duren, maar ze werken blijkbaar aan een cup die ook op je composthoop snel kan vergaan.

En koffie is sowieso goed voor je plantjes. In artikels rond ecologisch tuinieren staat vaker dat je koffieprut bij je planten moet doen.

Duurzame koffie

Allemaal goed en wel zo’n composteerbare cups, maar als de koffie die er in zit van slavernij komt, dan wil je dat natuurlijk ook niet. Gelukkig blijkt de koffie van De Koffiejongens Rainforest aliance of UTZ gecertificeerd. De koffie wordt duurzaam verbouwd en de boeren krijgen een normaal inkomen.

De boeren leren namelijk hoe ze koffie kunnen verbouwen op een duurzame manier, zodat bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn. Dit is beter voor het milieu, de koffie wordt beter en daardoor kunnen de boeren meer geld voor hun koffie krijgen. De koffie is wel niet biologisch gecertificeerd, dat zou ik nog een extra pluspunt vinden.

Duurzame koffie abonnement van de koffiejongens

Duurzame pakjes

De koffie wordt verpakt door mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. 

Het brievenbusdoosje waarin de koffie verstuurd wordt is FSC gecertificeerd. En heel wat pakjes worden ook per fiets geleverd.

Makkelijk koffie drinken bij De Koffiejongens

De koffiecups van De Koffiejongens worden je via een abonnement in je brievenbus opgestuurd. Je hoeft dus niet thuis te blijven om je pakket te ontvangen én (wat ik nog interessanter vind), je hoeft niet naar de winkel.

Er zijn 4 pakketten waaruit je kan kiezen:

 • X-Small: 60 cups om de 8 weken. Dat is wanneer je één tasje koffie per dag drinkt.
 • Small: 60 cups elke 4 weken. Dus als je 2 tasjes koffie per dag drinkt (of met 2 bent en ieder drinkt er eentje)
 • Medium: 60 cups elke 3 weken. Dus 3 kopjes per dag.
 • Large: 60 cups elke 2 weken, oftewel 4 kopjes per dag.

Je krijgt dus steeds 60 cups toegestuurd, maar als je dat vaker laat doen wordt het pakket steeds iets goedkoper. Zo betaal je bij een x-small abo €0,35 per kopje koffie en bij een large-abo €0,30. Ze zijn trouwens goedkoper dan de cupjes van Nespresso zelf. 

Je kan één van de standaard abonnementen nemen of er zelf eentje samenstellen. Zo kan je elke week 2000 cups bestellen of elke 12 weken 60 cups en alles daar tussen in.

Is het ritme van je abonnement toch niet ideaal, of is je leven een beetje veranderd dan kan je je abonnement aanpassen. Maar je kan het ook pauzeren of ermee stoppen wanneer je wilt. Dat kan je zelf doen in je account. En heb je toch wat meer koffie gedronken dan verwacht, dan kan je via je account ook een noodorder plaatsen. Zo kom je nooit zonder te zitten.

Door middel van schuivertjes kan je heel makkelijk kiezen welke smaken je wilt. Zo kan je je pakket zelf samenstellen tussen Lungo, lungo forte, espresso, ristretto en decaf.

De Koffiejongens abonnement

Hoe is de koffie?

De geur die vrijkomt bij het zetten van het eerste kopje dat we probeerden was meteen heerlijk. Mijn vriend had de eer om als eerste te mogen proeven en vond het heerlijk. Hij was al meteen verkocht om het te blijven gebruiken.

Zelf was ik verbaasd hoe lekker ik de decaf vond. Ik heb de koffies puur geproefd maar houd zelf van een plantaardig melkschuimpje. Sorry Koffiejongens 😉 Mijn vriend drinkt het wel puur zoals het moet.

Kortingscode

Wil je het graag ook eens uitproberen, dan heb ik nog een kortingscode voor je gekregen. Met de code VEGANISTISCHKOKEN krijg je €6 korting op je abonnement.

Kende jij deze biologisch afbreekbare cups van de koffiejongens al? Wat vind je ervan? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu