Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat-basilicum

Ik kijk altijd uit naar begin juli. De belangrijkste reden? De tomaten bij bompa in de serre zijn klaar om opgegeten te worden! En geloof me; ik ben een tomatenfreak 😉

In de winter proberen we eraan te weerstaan om tomaten in de supermarkt te kopen. Niet zo lastig want meestal nauwelijks te eten. Bah! In het voorjaar zijn die qua smaak weliswaar al ietsje beter, maar dan nog kunnen ze nooit of te nimmer tippen aan die verse uit m’n bompa z’n serre…oh my god, so delicious!

Tomaten-basilicummengsel voor op bruschetta

Maar goed, de tomaten uit de winkel zijn ook weer redelijk vol van smaak en ik had net de amandel-lijnzaadcrackers uit het boek ‘Super healthy snacks‘ gemaakt. Toen maar even gaan nadenken en voila … een bruschetta met tomaat en basilicum was de uitkomst! Oké, normaal gesproken is bruschetta een geroosterd broodje met olie, maar ik heb dat dus vervangen door de crackers. Aan het tomatenmengsel heb ik ook geen olie toegevoegd omdat de tomaten op zich al zoveel smaak hebben. Mocht je dat echter graag willen…ga je gang!

Hieronder vind je het recept.

Bruschetta met tomaat-basilicum

Bruschetta met tomaat en bascilicum

Ingrediënten

  • een (look)broodje geroosterd of zelfgemaakte crackers
  • 2 dikke tomaten – in blokjes gesneden.
  • handje vol bascilicum, in kleine stukjes gescheurd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • kruidenzout naar smaak
  • eetlepel olijfolie (optioneel)

Meng (behalve het broodje) alles onder elkaar.

Bruschetta met tomaat-basilicum

Tips

  • Als je een stokbrood neemt, snij het dan in stukken en wrijf ze in met een gehalveerd teentje look.
  • Je kan de tomaten schillen en de zaadjes verwijderen als je dat liever heb, maar persoonlijk doe ik dat nooit.
  • Wil je graag olijfolie toevoegen? Dat kan je de geroosterde broodjes er mee inwrijven of de olie gewoon door het tomatenmengsel mengen.
vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    tagliatelle met boerenkoolpesto

    Vegan aperitiefhapje voor de feestdagen

    Ah feestdagen! De tijd van het jaar waarin termen als ‘afslanken’, ‘koopkracht’ en ‘gematigde alcoholconsumptie’ ineens een héél andere dimensie krijgen 🙂 Als ik voor

    vegetarische scampi tempura met dipsaus

    Vegan Scampi tempura

    De klassieker onder de schaal- en schelpdieren in een vegan variant! Deze scampi’s smaken heerlijk en hebben een authentieke ‘bite’ en structuur. Een ideaal ingrediënt

    Aardperencréme met Faux Gras

    Aardperencréme met Faux Gras

    Zoals je wellicht al is opgevallen hebben aardperen m’n hart gestolen. Het is een al even dankbaar iets als aardappelen want je kan er alle

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu