Ik kijk altijd uit naar begin juli. De belangrijkste reden? De tomaten bij bompa in de serre zijn klaar om opgegeten te worden! En geloof me; ik ben een tomatenfreak 😉
In de winter proberen we eraan te weerstaan om tomaten in de supermarkt te kopen. Niet zo lastig want meestal nauwelijks te eten. Bah! In het voorjaar zijn die qua smaak weliswaar al ietsje beter, maar dan nog kunnen ze nooit of te nimmer tippen aan die verse uit m’n bompa z’n serre…oh my god, so delicious!
Maar goed, de tomaten uit de winkel zijn ook weer redelijk vol van smaak en ik had net de amandel-lijnzaadcrackers uit het boek ‘Super healthy snacks‘ gemaakt. Toen maar even gaan nadenken en voila … een bruschetta met tomaat en basilicum was de uitkomst! Oké, normaal gesproken is bruschetta een geroosterd broodje met olie, maar ik heb dat dus vervangen door de crackers. Aan het tomatenmengsel heb ik ook geen olie toegevoegd omdat de tomaten op zich al zoveel smaak hebben. Mocht je dat echter graag willen…ga je gang!
Hieronder vind je het recept.
Bruschetta met tomaat en bascilicum
Ingrediënten
- een (look)broodje geroosterd of zelfgemaakte crackers
- 2 dikke tomaten – in blokjes gesneden.
- handje vol bascilicum, in kleine stukjes gescheurd
- 1 teentje look geperst
- 1 eetlepel balsamico azijn
- versgemalen zwarte peper
- kruidenzout naar smaak
- eetlepel olijfolie (optioneel)
Meng (behalve het broodje) alles onder elkaar.
Tips
- Als je een stokbrood neemt, snij het dan in stukken en wrijf ze in met een gehalveerd teentje look.
- Je kan de tomaten schillen en de zaadjes verwijderen als je dat liever heb, maar persoonlijk doe ik dat nooit.
- Wil je graag olijfolie toevoegen? Dat kan je de geroosterde broodjes er mee inwrijven of de olie gewoon door het tomatenmengsel mengen.
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).