Geüpdatet op

Hallo aan diegenen die mij al kennen!
Maar ook een zeer enthousiaste hallo aan diegenen die mij nog niet kennen! Voor jullie hieronder even in het kort een schets van mezelf, mijn passie en mijn doel in dit leven (dat klinkt al meteen als zware kost, oeps).

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Wie ben ik?

Sofie Caerts van Healthfie
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Naam: Sofie Caers
Leeftijd: 26 jaar
Beroep: Gezondheidscoach bij HealthFie
Verkoper bij Bio-Planet
Medewerker bij Sprouts (vegan restaurant in Turnhout)

Hobby’s:

Lopen. Liefst ‘s morgens vroeg, recht uit bed.

Muziek. Al vind ik van mezelf dat ik dat niet echt meer in de categorie ‘hobby’ mag klasseren. Op de piano ligt al een dikke laag stof. Een denkbeeldige voor alle duidelijkheid (er wordt af en toe bij ons nog wel eens gekuist hoor). En uit mijn alt- en sopraansaxofoon heeft ook al een tijdje geen symfonie meer geklonken (en ik heb een klein vermoeden dat de buren dat ook graag nog even zo willen houden).

Koken. Wat eens begon als het hulpje van mijn papa – de gewaardeerde chef-kok des huizes – met het snijden van ajuinen (had ie slim gezien), is een beetje uit de hand gelopen tot het zelf eindeloos experimenteren in de keuken. Voor de bergen afwas die daarmee gepaard gaan heb ik nu zelf een hulpje: de mama 🙂 Ze doet dat graag hoor … of dat denk ik alleszins toch.

Leren en lezen over de impact van onze voeding en onze manier van leven op deze aarde. Iets waar ik helaas pas sinds de laatste jaren bewust mee bezig ben. Al die jaren voordien heb ik me voornamelijk verdiept in het gezondheidsaspect van onze voedingsmiddelen en hoe groot de invloed van de voedings- en farmaceutische industrie is op de keuzes die we maken. Maar zoals ik ondertussen wel beter weet … het is dus meer dan dat.

Mijn passie:

Mijn interesse in voeding was er al heel vroeg, en dan meer bepaald mijn interesse in de gezondheid van onze voeding. Dat is de afgelopen jaren zo geëvolueerd dat mijn grootste passie nu volledig in de plantaardige keuken ligt. Niets is zo kleurrijk, boeiend, inventief, origineel, inspirerend, gewetensvol, energierijk, heerlijk en voedend als een volledig plantaardige maaltijd. Mijn mening 🙂 Het biologisch aspect van onze voeding is een daarbij aansluitende passie.

Mijn doel:

Mijn passie overbrengen door mensen op allerlei mogelijke manieren te inspireren en motiveren om gezonder te gaan leven en eten. Dit bijvoorbeeld aan de hand van kookworkshops of presentaties. Mensen hiermee kunnen helpen en blij maken is mijn grootste drijfveer.

En voor de nieuwsgierigen onder jullie, hier nog wat extra (nutteloze) wist je datjes:

Klein, blond, pindakaasverslaafd? (en nee, ik ben geen Nederlander), zet geen dadels voor mijn neus want ik eet ze allemaal op!, zo goed als 100% plantaardig (ik worstel soms wel wat met het sociale aspect), niet echt avontuurlijk op vlak van drank: water en thee en als ik eens zot wil doen dan gaan (liefst biologische) fruitsapjes er ook wel in, enthousiasteling, vrolijk (Ik lach graag. En veel. En vooral ook met mezelf. Soms pijnlijk.), ochtendmens, niet geboren om stil te zitten, natuurliefhebber en dromer.

Mijn favoriete bananenbrood

Tot zover deze korte schets die precies toch niet zo kort was als het oorspronkelijke plan. Daarom, zonder al te veel omwegen, hieronder meteen het recept van mijn favoriete bananenbrood. Volledig plantaardig én zonder geraffineerde suikers!

Ik maakte er een tijdje geleden ook een filmpje van 🙂

Ingrediënten:

 • 3 rijpe bananen
 • 3 medjool dadels
 • 1/3 kopje kokosolie (gesmolten)
 • 1/4 kopje rozijnen
 • 1 kopje amandelmeel
 • 1 kopje rijstmeel (tarwe-, spelt-, haver-, boekweitmeel zijn evengoed mogelijk)
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 tl muskaatnoot
 • 1 el kaneel
 • Snufje zout
 • Amandelschilfers voor de versiering (optioneel)

Bananenbrood in bakvorm
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkwijze:

 1. Leg de dadels in een badje water zodat ze wat zachter kunnen worden. Zet opzij.
 2. Meng in een grote kom het amandelmeel samen met het rijstmeel, muskaatnoot, kaneel en een snufje zout. Voeg vervolgens ook de rozijnen toe. Zet opzij.
 3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 4. Plet de bananen. Neem de dadels uit het water, ontpit ze en plet deze eveneens tot je een zachte pasta bekomt.
 5. Doe de geplette banaan en de dadelpasta in een kleine kom en voeg de gesmolten kokosolie en het vanille-extract toe. Goed roeren.
 6. Voeg de natte ingrediënten samen met de droge en meng alles goed onder elkaar tot je een mooi deeg bekomt.
 7. Vet een bakvorm in met wat kokosolie en schep het deeg in de bakvorm. Versier eventueel met wat amandelschilfers.
 8. Bak het bananenbrood voor 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
 9. Laat even afkoelen voor je het in stukken snijdt … als je zolang kan wachten …

Proeven van bananenbrood
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ziezo! Een gezond en super lekker bananenbrood!

Smakelijk!

Laat me hieronder zeker weten wat je ervan vindt 🙂