Jackfruit – Jessica Lek (kookboek review)

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=58450&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Ff%2Fasperges%2F9200000101929801%2F&name=Asperges%2C%20Jessica%20Lek&subid=review-jackfruit-boek-asperges

Jackfruit is een populaire vleesvervanger op dit moment. Niet zozeer voor de voedingswaarde maar vooral voor de textuur. De jonge vrucht wordt gebruikt in hartige gerechten.

Aangezien het nog vrij nieuw is om te koken met jackfruit zijn vel mensen nog op zoek naar leuke recepten. Ben jij zo iemand? Dan heb ik goed nieuws want er is pas een nieuw kookboek verschenen met allemaal recepten met jackfruit.

Jackfruit het kookboek

Het boek is een samenwerking met Fairtrade Original en Jessica Lek en bevat 31 recepten.

Als je het boek open slaat zien de foto’s en gerechten er alvast prachtig en smakelijk uit. Een veel gebruikt gerecht is Pulled pork, maar dan met jackfruit i.p.v. varken. Voor andere gerechten moet je wat creatiever uit de hoek komen en daar helpt dit boek heel goed bij.

De boerenkoolbeignets die wil ik alvast proberen, maar ook de groentesteaks en gele curry.

Jackfruit kookboek - Jessica Lek

16 van gerechten uit het boek zijn veganistisch. De vegetarische zijn gerust om te vormen naar een vegan variant.

Aangezien jackfruit op het gebied van eiwitten geen volwaardige vleesvervanger is, zijn de gerechten zo samengesteld dat met de overige ingrediënten het toch een volwaardig gerecht wordt.

Als je met sommige van de gerechten aan de slag wilt, dan kan het wel eens handig zijn om een toko te bezoeken.

Ik wil mijn reviews altijd eerlijk schrijven, dus ook een kritische noot.

Ze zijn allemaal vegetarisch staat er bij, maar ik kwam twee keer een recept tegen met ansjovis, hier staat bij dat het optioneel is, maar wel vreemd dat het er dan wel op staat terwijl het gerecht vegetarisch zou moeten zijn. Er staat ook twee keer vissaus, maar daarvoor staat een alternatief.

Het boek is niet zo heel dik, slechts 88 pagina’s, maar het kost dan ook maar €14,95.

Wie is Jessica Lek?

Jessica Lek is food stylist en receptontwikkelaar voor tijdschriften en uitgevers. Haar kennis deed ze op door haar werk in verschillende restaurants: als chef-kok in Aan de Amstel en leiding in het lunchrestaurant Jacques Jour in in Amsterdam en in Sydney.

Andere niet-veggie boeken op haar naam zijn: 

Inhoud van het boek Jackfruit

  • Jackfruit: een korte uitleg over jackfruit
  • Snacks: 5 recepten
  • Lunch: 8 recepten
  • Voorgerechten: 9 recepten
  • Hoofdgerechten: 9 recepten

Heb jij het boek al of ben je er benieuwd naar? Laat het me zeker even weten onderaan in een reactie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties