Moonfood Café in Brussel (vegan, bio restaurant)

Moonfood café in Brussel - veganistisch restaurant, biologisch, glutenvrij

Op mijn lijstje met veganistische en vegan-friendly restaurants kreeg in in 2015 de reactie van Herlinda dat Moonfood in Brussel daarin nog ontbrak. Volgens Herlinda was het namelijk een uitstekend restaurant. Ik heb deze vervolgens toegevoegd en steeds gedacht: als ik eens in Brussel kom, moet ik die toch eens gaan uitproberen. In de praktijk kwam het er natuurlijk niet van omdat ik eigenlijk nooit in Brussel moet zijn 😉

Afgelopen jaar was er dan toch een goeie gelegenheid. Drie van mijn vrienden werken in Brussel en Caroline (die net een nieuwe job had) vertelde me dat bij haar in de buurt een vegan restaurant gevestigd was. Mijn beste vriend Jordy stelde toen voor om daar op een vrijdag na hun werk dan samen naartoe te gaan. Waarna we vervolgens op de plaatselijke kerstmarkt een ‘jeneverke’ zouden gaan scoren.  Goeie deal als je het mij vraagt 🙂

Zo gezegd, zo gedaan dus. Ik nam de trein vanuit Diest (hoewel ik geen fervente treinreiziger ben… mij krijg je niet met de auto in Brussel ;)). Zodra we elkaar gevonden hadden, konden we op stap. Volgens Caroline was het niet ver stappen vanaf het station tot aan Moonfood. Ze had gelijk 🙂

Zoals je op de foto bovenaan ziet ligt het op de hoek van een straat.

Moonfood Café – het menu en concept

Moonfood is een buffetrestaurant dat elke weekdag geopend is van 12-20u. Het is dus in eerste instantie geschikt om te gaan lunchen. Behalve ter plaatste eten kan je er ook maaltijden afhalen. Moonfood is trouwens volledig veganistisch, biologisch en ook nog glutenvrij. Met andere woorden: helemaal perfect voor mij. Ongeveer de helft van het aanbod in het buffet bestaat bovendien uit rawfood. Ben ik ook fan van.

Moonfood - het buffet menu

Het buffet bij Moonfood

De ruimte gaf onmiddellijk een warme indruk door de natuurlijke materialen die er gebruikt zijn. Toen we binnenkwamen zag het er wel een beetje uitgestorven uit. Wel waren we pas rond 18u00 daar. Wellicht valt er op het middaguur wat meer te beleven.

Anwayway: het principe bij Moonfood is net zoals bij Loff in Breda. Je schept op wat je maar wil, laat je bord vervolgens afwegen en betaalt per gewicht. Bij Loff is er wel veel meer keuze maar niettemin zag het er allemaal wel erg lekker uit.

Caroline en ik namen om te beginnen een soepje. Van de warme gerechten vond ik verdewr de gepofte zoete aardappel erg lekker en van de ‘rauwe kant’ vond ik zowel de wrap als de humus met cracker super. Klinkt een beetje als een cliché vegan gerechtje misschien, maar er zat echt wel héél veel smaak in. Die kan ik je alvast van harte aanbevelen. Verder nam ik nog een biologisch biertje bij m’n maaltijd.

Moonfood Brussel - veganistisch restaurant

Zelf heb ik trouwens nog een tweede bordje genomen. Met name om te voorkomen dat ik later op de avond opnieuw honger zou krijgen.  Kerstmarkten en veganistisme gaan meestal niet zo goed samen…vandaar 😉

Minpuntjes

Samengevat heb ik bij Moonfood zeker lekker gegeten en zoals gezegd is de ruimte ook erg aangenaam. Minpuntjes zijn er echter ook. Een daarvan was dat diegene waarbij we onze maaltijd afrekende er euh.. niet helemaal met zijn hoofd bij was haha. We kregen vooraf ook geen uitleg over het concept of zo. Het is dat het concept van bij Loff al kende, maar je zou denken dat zoiets voor nieuwe gezichten wel zo handig is. Toen ik m’n tweede bordje ging afrekenen, bleek er ook geen wisselgeld meer te zijn, waarna ik verzocht werd om gepast te betalen. Iets waar ik allesbehalve op voorzien was. Het resultaat: kleingeld lenen bij m’n lieve vrienden (ooit krijgen ze het wel eens terug ;)).

Moonfood Brussel - veganistisch restaurant

Caroline en Jordy aan het smullen van hun maaltijd

To zover de puntjes van kritiek. Verder was het absoluut lekker eten dus. Na ons bezoek aan Moonfood kwam ook onze vriend Kristof nog langs en samen gingen we over de Brusselse Kerstmarkt. Al maakten we het niet te laat want onze laatste trein moest nog gehaald worden.

Stijn zou me bij aankomst trouwens in Diest komen afhalen. De schat was er dan wel op tijd maar uiteindelijk heeft hij nog een uur moeten wachten in de vrieskou. De reden? Onze trein stond stil ter hoogte van Aarschot vanwege een – gelukkig tijdig voorkomen – zelfmoordpoging. Iemand wilde zich verderop op de treinsporen werpen. Op zulke momenten besef ik maar weer eens hoe goed ik het heb. Dat ik blij mag zijn dat ik samen met m’n vrienden lekker kan gaan eten en van het leven kan genieten. Alleen jammer dat je daar op zo’n manier aan moet herinnerd worden :-/

Ik hoop dat diegene (hij of zij) de zin om te leven weer te pakken krijgt. Laten we het hopen.

Om toch met een positieve noot te eindigen: de treinbegeleidster hield ons op de hoogte van de stand van zaken en zij was echt supervriendelijk. Dat mag ook wel eens gezegd worden, nietwaar? 🙂

Adres + openingsuren Moonfood:

Koloniënstraat 58
1000 Brussel
Ma – Vr – geopend van 12u00 tot 19u30

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ben jij al wezen eten bij Moonfood? Zo ja, hoe was jouw ervaring? Deel gerust in de reacties hieronder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

 1. Ik heb zelf ook al een paar vegan buffetrestaurants gedaan (Gent en Antwerpen), vnl omdat volledig veganistische restaurants precies vaak volgens deze formule werken. Hoe smakelijk en gezellig het telkens ook was, ik hou niet zo van het concept ‘je betaalt wat je afweegt’. De spontaneïteit is er volledig uit, ik heb constant in mijn achterhoofd: ik zal maar niet teveel pakken, want ik ga anders veel moeten betalen. Niet dat ik het er niet voor over heb, maar het is precies een duiveltje dat meegluurt. Als iets in buffet wordt aangeboden zou voor mij een all-in prijs veel beter werken.
  Wat ik bvb een aanrader van veganvriendelijk restaurant vind (en met bediening aan tafel) is Mykene in Leuven. Daar kan iedereen terecht: van carnivoren tot veganisten en rawfooders.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu