Geüpdatet op


Sinds vandaag ben ik een beetje verkouden. Niet erg natuurlijk, alleen wat vervelend, zeker als ik enkele video’s wil opnemen. Wat ik altijd in huis heb, is Toco Tholin. Dat zijn druppeltjes etherische olie met een combinatie van  pepermuntolie, eucalyptus-, steranijs-, petitgrain-, lavendel, rozemarijn-, kruidnagelolie en menthol.

Het is heel straf en pittig van smaak en van geur, maar het helpt goed als je verkouden bent. Je kan enkele druppeltjes op je voorhoofd deppen, dat is verfrissend en verlichtend. Dit is ook handig als je hoofdpijn hebt. Een paar druppeltjes onder je neus zorgen er voor dat je neus helemaal opengesperd word en de etherische olien zijn goed voor de luchtwegen. Ideaal dus als je neus, keel,… dicht zit van je verkoudheid.

Dit is geen gesponsord artikel, ik ben er gewoon heel blij mee. 🙂 Mocht je het willen kopen via onderstaande linkjes, dan krijg ik een klein percentage hiervan. Dit kost jou niks extra, maar kan mij wel helpen de blog te laten groeien.

Wat ik zelf vaak doe is een tas water warm maken en daar enkele druppeltjes toco tholin in doen. Als je dit niet gewoon bent om te drinken is 1 a 2 druppeltjes voldoende. Zelf doe ik er iets meer in maar drink dat al jaren en ben ondertussen al gewoon aan de straffe en hete smaak 🙂

Vroeger toen ik uit ging werken reageerden mijn collega’s meestal met “wat is die geur”, “mijn ogen pikken”, “ben je weer daar met je drankje”. Je kunt je dus wel voorstellen dat het fel is. Als je dat wil voorkomen, kan je sowieso best maar 1 drupje gebruiken.

Als je dat drinkt is het heel verwarmend, je voelt het zo door je lichaam lopen. Dit doet zo’n deugd, zeker als je verkouden bent. Maar ik drink dit ook geregeld in de namiddag op een koude winterdag, of ‘s avonds voor het slapen gaan i.p.v. een andere thee gewoon omdat ik het lekker vind.

Toco Tholin is iets wat ik altijd in huis heb, maar ook altijd in mijn handtas heb zitten. Bij vermoeidheid of hoofdpijn kunnen enkele druppeltjes je al goed doen. Waar ik het ook voor gebruik is als ik onderweg iets heb gegeten, dan heb ik natuurlijk geen tandenborstel op zak. Ik neem dan 1 druppelje op mijn tong en dat geeft meteen een fris gevoel in je mond.

Toco Tholin druppels

Hoe kan je Toco Tholin drupels gebruiken?

 • druppeltjes op je voorhoofd ter verlichting van hoofdpijn of bij een vermoeid gevoel
 • In warm water opdrinken bij een verkoudheid
 • Voor een frisse adem 1 drupje in je mond.
 • Beter ademen voor sporters
 • In een verstuiver ter verfrissing van je huis
 • Enkele druppels in het water waar je de vloer mee dwijlt
 • Zou ook helpen om muggen op afstand te houden door enkele druppel op je haar, kleding of kussen te doen. Dit heb ik nog niet geprobeerd.
 • Drupppelen op de huid bij insectenbeten of brandnetels.
 • Voor in de sauna
 • Enkele druppeltjes in (voet)bad is goed voor je spieren.
 • Enkele druppels tegen de douchewand voor een verfrissend effect.
 • Helpt bij kalknagels (een omschrijving staat in de handleiding hoe dit toe te passen)

Het is ook goed voor je spieren. Er zijn ook zalven van maar dat weet ik niet zeker of die vegan zijn. Wat is zelf doe is kokosolie smelten, daar druppeltjes in doen en dan de kokosolie terug hard laten worden. Zo heb je ook een zalfje die je voor je spieren kan gebruiken.

Opgelet: heb je toco tholin op je vingers gebruikt, smeer het dan zeker niet in je ogen want dat pikt verschrikkelijk. Zorg ook dat het niet in wondjes komt.

Waar kan je Toco Tholin kopen?

Je kan het soms bij de apotheek kopen. Zelf koop ik het meestal bij de natuurwinkel of online bij De online drogist.

Laat in een reactie achter of jij ook Toco Tholin gebruikt en voor welke doeleinden. Of welke andere natuurlijke middeltjes gebruik jij als je verkouden bent.