Vegan frietjes en snacks eten bij Frituur Lutselus in Diepenbeek

Vegan bij frituur Lutselus in Diepenbeek

Een paar weken geleden zat ik iets te eten bij All about Eve toen ik iemand iets hoorde vertellen over een frituur in Diepenbeek en dat ze binnenkort ook vegan snacks en sauzen zouden aanbieden en dan frieten apart bakken in plantaardig vet.

Ik dacht dat dat nog wel een tijdje zou duren, maar ineens zag ik op social media dat ze al voor de verbouwingen (om vegan goed te kunnen scheiden van de rest) 4 vegan maandagen zouden doen; op hun sluitingsdag.

Vorige week ging ik naar de Bioplanet in Hasselt dus dacht dat te combineren, maar ik was nog een weekje te vroeg 😉 Maar deze week was het eindelijk zo ver. Dus ik reed er speciaal voor naar Diepenbeek. In heel Tessenderlo kan je namelijk nergens bij een frituur terecht, enkel de frieten in kebapzaken die zijn in plantaardige olie gebakken. Ik ben dan ook sinds mijn 18e (toen ik vegetariër werd) niet meer in een frituur geweest. Eén keer heb ik voor de deur van de Frietketel in Gent gestaan, maar net op hun sluitingsdag 😉

Hieronder zie je mijn vlog:

Toen ik vlak bij frituur Lutselus aankwam zag ik de auto’s al aan de kanten van de straat staan. Ik vroeg me af of dat allemaal voor de frituur was. Ja dus! De mensen stonden tot buiten aan te schuiven. Vlak voor me stonden Eveline en Guiseppe van All about Eve. Het werd dus niet saai staan aanschuiven en de hele tijd op je klok kijken, maar gezellig babbelen en lachen, ook met 2 Nederlandse mensen die ook vlak voor me stonden.

Iemand in de wachtrij zei nog “Fastfood is het niet echt hé” 😉

Die lange wachtrij tot buiten ging niet onopgemerkt voorbij want ook TV Limburg kwam een kijkje nemen, filmen en mensen interviewen. Ik ben ook geïnterviewd, maar dat is niet in de uitzending gekomen. Wel als ik aan de beurt ben en van Eveline haar pita proef.

Kijk hieronder de uitzending van TV Limburg.

Ik ben rond 18u50 in de rij gaan staan en om 20u30 kon ik pas bestellen. Wat een groot succes deze vegan maandag in de frituur. Ik ging speciaal voor de bitterballen en boulet, maar toen ik aan de buurt kwam, was er al heel veel op, dus die kon ik niet bestellen ook de seitanstoverij was op.

Maar … net voor ik bestelde kwam er iemand naar me toe die ooit nog een workshop bij me gevolgd had. Zij was daar met (denk ik) een vriendin. Deze vriendin zei dat ze toch wat veel besteld had en dat ik haar boulet mocht hebben. Zo lief! Ik was er blij mee want deze was heel lekker. Ik had ook vlammetjes maar dat was wat minder mijn ding. Ik heb dat daarvoor ook nooit gegeten dus wist niet wat ik ervan moest verwachten. Behalve de snacks nam ik een friet special (met veganaise, curryketchup en uitjes) en een huisbier.

Ik zat aan tafel bij Eveline, Guiseppe en Ina Wolters en tijdens het eten werden we nog gefilmd.

vegan frietjes eten bij lutselus - tv limburg

Ik dacht vlug een frietje te gaan eten en eens te kijken hoe het er was, maar het werd onverwacht een hele bijzondere en mooie avond in goed gezelschap met veel gelach. Gelukkig bracht ik Snoopy naar mijn ouders zodat hij gerust zat en niet in de auto hoefde te wachten.

Was jij er ook, laat even weten wat je ervan vond. Wat vind jij van het steeds meer over veganisme verschijnen in de media?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Vegan jeans - duurzaam

  Vegan jeans

  Als vegan kan het soms een uitdaging zijn om een vegan jeans te vinden. Daarom ging ik op zoek naar welke merken dit aanbieden. Naar

  Vegan riemen voor dames en heren

  Vegan riemen voor dames & heren

  Vegan riemen? Ja hoor, vegan draait niet alleen om eten. Een degelijke riem is vaak gemaakt van leder en dat is een dierlijk materiaal wat