Vegan riemen voor dames & heren

Laatst geüpdatet:
Vegan riemen voor dames en heren

Vegan riemen? Ja hoor, vegan draait niet alleen om eten. Een degelijke riem is vaak gemaakt van leder en dat is een dierlijk materiaal wat een vegan niet draagt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar merken die een vegan riem in hun aanbod hebben.

Wat zijn vegan riemen?

Een vegan riem bevat dus geen leder of andere dierlijke producten. De riem kan gemaakt zijn van synthetisch kunstleder, touw, gerecyclede autobanden of kurk.

Merken vegan riemen

Er zijn meerder merken van vegan riemen. Sommige merken zijn zelfs volledig vegan bedrijven. Welke riem je kiest kan dus afhangen of je voor een volledig vegan merk gaat, maar natuurlijk ook van de stijl die jij bij je vindt passen en of dat je sportieve kleding gaat dragen of graag deftig voor de dag komt.

Artelusa

De vegan riemen van Artelusa worden gemaakt van kurk en ze zijn in Portugal geproduceerd. Ze zijn verkrijgbaar in de typische kurkkleur, maar ook in donkerbruin en zwart. Naast de effen modellen zijn er ook gevlochten riemen.

Artelusa riem van kurk vegan voor mannen en vrouwen

Breedte: 2,4 / 3 / 3,5 cm

Bekijk deze voor dames >>
Bekijk deze voor heren >>

Bendl

Bendl is een Nederlands bedrijf waarbij de oprichter, een brandweerman, zag dat de brandweerslangen die niet meer gebruikt mochten worden gewoon weg gegooid werden. Dat vond hij zonde en is er daarom o.a. riemen mee gaan maken. Deze worden geproduceerd in een sociale werkplek met mensen die een afstand van de arbeidsmarkt hebben.

Bendl riemen van brandweerslang

Cannusa

Het Spaanse Cannusa doet de productie in thuisland. Ze zijn Peta approved vegan en maken hun leder niet van dieren maar van een combi van gerecyclede PET (70%), mais (20%) en PU (10%).

Cannusa tweezijdige riemen vegan

De riemen van Cannusa zijn tweezijdig. Zo kan je al eens afwisselen van kleur. 

Bekijk deze voor dames >>
Bekijk deze voor heren >>

Corkor

Corkor heeft gecertificeerde kurken riemen in kurkkleur, donkerbruin en zwart. Dit Portugese bedrijf is Peta approved vegan.

Corkor vegan riem - kurk

Breedte: 2,5 / 3 / 3,5 / 4 cm

Ecowings

Ecowings maakt tassen en accessoires van afgedankte vrachtwagenbanden. Het bedrijf is Peta approved vegan.

Ecowings vegan riemen

Bekijk deze voor dames >>
Bekijk deze voor heren >>

NAE

Het Portugese NAE is een vegan bedrijf. NAE staat namelijk voor No animal exploitation. De riemen worden in Spanje onder eerlijke omstandigheden gemaakt.

Deze riemen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten gespen, o.a. rond of plat vierkant. Qua kleur kan je kiezen uit zwart, lichtbruin, donkerbruin en blauw.

NAE - vegan riemen

Breedte: 2 / 2,5 / 3 cm

Bekijk deze voor dames >>
Bekijk deze voor heren >>

Noah

Noah is een volledig vegan merk uit Italië. Houd je wel van een kleurtje dan kan je zeker eens naar deze riemen kijken, want behalve in het zwart en bruin zijn ze ook verkrijgbaar in rood, oker en blauw. Ze zijn gemaakt van micronappa. Dit is een microvezel die je kan vergelijken met nappa leder maar waar geen schaap voor moet sterven.

Noah riemen van Micronappa

Breedte: 2 / 3,5 / 5,5 cm

Bekijk deze voor dames >>
Bekijk deze voor heren >>

Risorse future

Waar Risorse future voorheen nog wel leder had, zijn ze in 2010 volledig omgeslagen naar een vegan bedrijf met Peta approved vegan label.

Risorse future riemen van hennep en ongebleekt katoen

Risorse future heeft behalve wat neutralere modellen (van hennep) ook riemen met een gekleurd motiefje (van ongebleekt katoen). Van plant tot riem gebeurt alles in Italië.

Bekijk deze voor dames >>
Bekijk deze voor heren >>

The Cork Collection

De naam zegt het al, The Cork Collection maakt allemaal producten van kurk waaronder ook kurken riemen in licht en donker bruin.

TheCorkCollection riemen van kurk

Dit Portugese merk is Peta approved vegan en de producten worden handgemaakt.

Will’s vegan store

Will’s vegan store is vooral bekend van de Will’s vegan shoes. Daarnaast bekeken we ze ook al eens bij de vegan winterjassen, maar ook voor vegan riemen met een lederlook kan je bij hen terecht.

In Noord-Europa worden biologische graangewassen verbouwd. Van de bioolie – die hiervan afkomstig is – wordt vervolgens Italiaans vegan leder gemaakt. Het bedrijf is CO2-neutraal.

Will's vegan riemen

De riemen zijn verkrijgbaar in lichtbruin, donkerbruin en zwart en met verschillende soorten gespen. Is je riem versleten dan kan je deze naar hen terugsturen zodat ze het kunnen recyclen.

Wat vind je van deze vegan riemen? Heb je er zelf al eentje? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Plaats een reactie