Geüpdatet op

Tapenade is iets wat ik lekker vind op een vers gemaakte focaccia. Samen met wat vegan kaas, tomaat, sla, ui en eventueel olijven, geraspte wortels,… Maar je kan het ook op toastjes smeren met daarover wat fijngesnipperde basilicum. En voor de snelle hap een supersnelle en easy pizza van maken zoals in ons ebook Vegan Ontbijt & Lunch te vinden is.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ingrediënten tapenade van zongedroogde tomaten

  • 50 g zongedroogde tomaten in olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el verse of 1/2 tl gedroogde tijm
  • 2 el versgehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels citroensap
  • peper en zout

Tapenade van zongedroogde tomaten vegan
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Bereiding tapenade

  • Doe alle ingrediënten in een beker en pureer met de staafmixer. Voeg indien nodig extra (olijf)olie toe. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Opties

  • Je kan er ook zwarte olijven, basilicum, gistvlokken, pijnboompitjes,… aan toevoegen.

Ben je op zoek naar veganistische lunchgerechten? Dan is ons ebook Vegan ontbijt & Lunch vast wat je nodig hebt.