Tapenade is iets wat ik lekker vind op een vers gemaakte focaccia. Samen met wat vegan kaas, tomaat, sla, ui en eventueel olijven, geraspte wortels,… Maar je kan het ook op toastjes smeren met daarover wat fijngesnipperde basilicum. En voor de snelle hap een supersnelle en easy pizza van maken zoals in ons boek No Milky Way 2 – Vegan lunch te vinden is.
Ingrediënten tapenade van zongedroogde tomaten
- 50 g zongedroogde tomaten in olie
- 1 el tomatenpuree
- 2 el balsamico azijn
- 1 el verse of 1/2 tl gedroogde tijm
- 2 el versgehakte peterselie
- 1 teentje knoflook
- paar druppels citroensap
- peper en zout
Bereiding tapenade
- Doe alle ingrediënten in een beker en pureer met de staafmixer. Voeg indien nodig extra (olijf)olie toe. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Opties
- Je kan er ook zwarte olijven, basilicum, gistvlokken, pijnboompitjes,… aan toevoegen.
Ben je op zoek naar veganistische lunchgerechten? Dan is ons boek No Milky Way – Vegan Lunch vast wat je nodig hebt.