Pasta Romanesco

Pasta romanesco met walnoot

In de categorie ‘schandalig omspringen met eetbare wereldwonderen’ is dit Pasta Romanesco recept alvast een goed begin. Even lekker een wonderschone groente prakken dacht ik zo.

Ik vraag me zelfs af of ik hier ooit overheen kan, maar dit terzijde:-)

Ter compensatie voor het gebrek aan kunstzinnigheid heb ik er wel wat lekkers mee gedaan. Voor mij overigens de eerste ‘romanesco experience’ en meteen een regelrechte meevaller.

Zeker proberen!

Pasta romanesco met walnoten

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 romanesco
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 200 gr pasta (bijv. Fusili, Penne of eventueel risoni)
  • Een handvol walnoten
  • 250 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding romanesco-pasta:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de romanesco in roosjes. Pel de snipper de ui en de knoflook. Hak – op een paar exemplaren na – de walnoten fijn
  • Verhit wat olijfolie in een pot en fruit de ui en – wat later – de knoflook
  • Voeg de romanesco roosjes toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ± 8 minuutjes sudderen. Giet af en laat een wat afkoelen
  • Pureer de romanesco, ui en look met de staafmixer en schep de pasta erdoorheen
  • Rooster de gehakte en hele walnoten kort in een droge koekenpan. Schep ze eveneens door het pasta/romanesco mengsel
  • Kruid af naar smaak met peper en zout
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven

Zoals je ziet blijft er van de schoonheid van de romanesco weinig meer over, maar proef en je zal me vergeven…tenminste, dat hoop ik:-)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

7 reacties

    1. Zeker, de smaak verschilt wezenlijk, maar van structuur zijn beide vergelijkbaar. Sterker nog, vóór die romanesco in mijn groentemand zat, maakte ik dit gerecht ook met broccoli.

      Kaasschilfers ga je op een vegan blog natuurlijk niet tegenkomen, maar ik zal de laatste zijn om je tegen te houden:-) Als het je maar smaakt.

      1. er zijn tegenwoordig best fijne volledige plantaardige kaasvarianten op de markt, daar moet je wel even voor online rondkijken, maar het zou best kunnen. ook edelgistvlokken kunnen ter vervanging , of je maakt lekker je plantaardig kaasje zelf om erover te raspen 😀 smakelijk , dus ook voor diegenen die hun kaas ( nog) niet kunnen missen 😉

        1. Das kan inderdaad. Persoonlijk heb ik de meeste plantaardige kazen onderhand wel geprobeerd, maar ik vind ze niet bepaald lekker. Alhoewel…gesmolten zijn ze meestal wel best eetbaar.

          Gek genoeg vind ik die gistvlokken nog het meest naar kaas smaken, maar dat kan aan mij liggen:-)

          Bedankt voor je reactie!

          1. dat klopt ook wel hoor, wij grijpen hier ook het meest naar de gistvlokken… wat bij mij dan weer meteen een vraag doet opborrelen 😮
            heb jij een vast merk van gistvlokken want wat ik dus gemerkt heb, is dat de verscheidene merken dus echt wel een heel verschillende smaak hebben.
            op dit moment heb ik de gistvlokken van rapunzel in huis, met een zeeeeeeeeeeeer uitgesproken smaak, maar ik heb ze ook wel eens gehad van een ander merk, waar ik natuurlijk nu even niet opkom.
            Deze vlokken waren veel minder donker van kleur en meteen ook minder sterk doorsmakend .

            bij ons in de buurt vind je helemaal niet meteen plantaardige kaas , daar moet ik dan al voor online, maar heb wel een aantal keer een paar varianten in duitsland gekocht en die konden goed mee door in de keuken.

            een cheddarvariant heb ik zelf wel eens gemaakt en deze is stevig genoeg om op een broodje in schijfjes te doen , maar hij smelt ook voor een croque of over lasagne , a little goes a long way.
            soms is het ook het idee van die gesmolten brij ‘nodig’ te hebben bij een ovengerechtje denk ik 😉

          2. Toevallig ook net een paar plantaardige kazen van Wilmersburger en No-Muh geprobeerd. Daar zie je binnenkort het (kook)resultaat van. Het is het nog steeds niet helemaal, maar het komt erg in de buurt:-)

            Wat betreft de gistvlokken…ik zou je het merk niet kunnen vertellen eigenlijk:-/ En dan te bedenken dat ik ze regelmatig koop haha. Zodra ik een nieuw pak aanschaf zal ik het je absoluut laten weten:-)

            In ieder geval zijn ze niet te sterk. Dan is het ook niet lekker meer vind ik.
            En gesmolten brei…tja…ik kan daar helaas nog moeilijk aan weerstaan haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties