Geüpdatet op

In de categorie ‘schandalig omspringen met eetbare wereldwonderen’ is dit Pasta Romanesco recept alvast een goed begin. Even lekker een wonderschone groente prakken dacht ik zo.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ik vraag me zelfs af of ik hier ooit overheen kan, maar dit terzijde:-)

Ter compensatie voor het gebrek aan kunstzinnigheid heb ik er wel wat lekkers mee gedaan. Voor mij overigens de eerste ‘romanesco experience’ en meteen een regelrechte meevaller.

Zeker proberen!

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 romanesco
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 200 gr pasta (bijv. Fusili, Penne of eventueel risoni)
  • Een handvol walnoten
  • 250 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding romanesco-pasta:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de romanesco in roosjes. Pel de snipper de ui en de knoflook. Hak – op een paar exemplaren na – de walnoten fijn
  • Verhit wat olijfolie in een pot en fruit de ui en – wat later – de knoflook
  • Voeg de romanesco roosjes toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ± 8 minuutjes sudderen. Giet af en laat een wat afkoelen
  • Pureer de romanesco, ui en look met de staafmixer en schep de pasta erdoorheen
  • Rooster de gehakte en hele walnoten kort in een droge koekenpan. Schep ze eveneens door het pasta/romanesco mengsel
  • Kruid af naar smaak met peper en zout
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven

Zoals je ziet blijft er van de schoonheid van de romanesco weinig meer over, maar proef en je zal me vergeven…tenminste, dat hoop ik:-)