Spinaziewraps en spinaziepannenkoeken met groenten (recept)

Spinaziewraps en spinaziepannenkoek met groenten (recept)

Ik verzon het recept voor deze spinaziewraps (of spinaziepannenkoeken) om een gezonde lunch te maken die toch genoeg vult en heel veel groenten bevat.

Na het recept voor de spinaziewraps zie je de twee varianten van beleg die ik gebruikt heb ter inspiratie. Je kan natuurlijk zelf groenten, fruit of andere zaken voorzien die jij erop wilt eten of wat je toevallig in huis hebt liggen.

Deze spinaziewraps zijn makkelijk te maken en snel klaar.

Ingrediënten

 • 150 ml water

 • royale hand vol spinazie

 • 70 gram biologische speltbloem

 • 1 tl kokosolie

Bereiding

 • Doe het water en de spinazie in een hoge maatbeker en mix deze. Ook handig is het gebruik van een hakmolen (ik gebruik deze).
 • Meng beetje bij beetje de bloem door de vloeistof zodat je een mooi beslag hebt zonder klonters.
 • Verwarm de kokosolie in een pannenkoekenpan. Giet het beslag in de pan en bak deze eerst aan de onderkant. Zodra de onderkant klaar is draai je de wrap om en bak je ook deze zijde.
 • Beleg de wrap met groenten naar keuze.

Spinaziewraps met groenten (variaties)

Als de spinaziewrap gebakken is kan je deze gaan beleggen met allerlei groenten naar keuze. Je kan het half beleggen en dan dichtplooien of er een opgerolde wrap van maken. Zelf koos ik om de wrap open te laten liggen. Deze te besmeren met een zelfgemaakte saus en er dan de groenten op te leggen.

Ik wilde beide keren de wraps nog warm kunnen opeten, dus ik heb deze keer maar vlug een foto met mijn mobiel genomen en niet in de studio. De foto’s zijn dus niet geweldig, maar je krijgt toch wel een beeld denk ik.

Spinaziewrap met hummus en groenten

Voor de eerste variant die ik maakte zorgde ik dat ik wat verse hummus in huis had. Ik maakte het zoals ook in ons boek No Milky Way 2 – vegan lunch staat.

Smeer op de spinazie wrap een laagje hummus. Hierop kidneybonen, stukjes rode paprika en lente-uitjes. Helemaal bovenaan nog rijkelijk belegd met sla.

Spinaziewrap met spinaziepesteo en groenten

De tweede variant die ik maakte was een nog grotere berg van kleurrijk voedsel.

Smeer op de spinaziewrap een laagje pesto. Ik nam de pesto die ik de dag voordien gemaakt had voor op de pizza. In plaats van basilicum gebruikte ik voor de pesto spinazie.

Hierop liggen kikkererwten die blijven liggen doordat ze in de pesto liggen. Daarop ligt geraspte rode kool, witte kool en wortel. Ik deed er ook nog stukjes ananas op en verse kiemen. Kiemen eet ik nu veel vaker sinds ik een kiempotje gekocht hebt. Check ook mijn Buzzy review hierover.

Spinaziewrap met pesto, kool, kikkererwten, kool, kiemen

Spinaziepannenkoeken

Wil je liever spinaziepannenkoeken maken i.p.v. de wraps dan kan je i.p.v. het water plantaardige melk gebruiken. Bij voorkeur kies je dan een merk waar geen toevoegingen in zitten en dus ook geen suiker of zonnebloemolie. Mijn voorkeur gaat steeds uit naar deze van Provamel. Het is biologisch en bevat maar 2 ingrediënten.

Vind je het leuke inspiratie, ga je het eens uitproberen of eet je zelf al vaak zelfgemaakte spinaziewraps met groenten? Laat het me dan zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Verse frieten in de airfryer

  Verse frieten in de airfryer

  Verse frieten in de airfryer zijn gezonder dan in de friteuse en lekkerder dan diepvriesfriet. Je denkt misschien dat dit veel extra werk is, je