Vegan Scampi tempura

vegetarische scampi tempura met dipsaus

De klassieker onder de schaal- en schelpdieren in een vegan variant! Deze scampi’s smaken heerlijk en hebben een authentieke ‘bite’ en structuur. Een ideaal ingrediënt om tijdens de feestdagen mee aan de slag te gaan.

vegetarische scampi tempura met dipsaus

Het volstaat de scampi’s licht te bakken in de wokpan of ze simpelweg te verwarmen. Wil je echter een extra feestelijk en smakelijk hapje, dan is deze tempura een top idee. Fingerfood met een kruidig deegbeslag en een heerlijk dipsausje!

veggie / vegan scampi tempura met veganaise

Ingrediënten

  • 1 pak vegan scampi’s (300 gram)
  • 250 ml water of een blond bier naar keuze 
  • 150 gram quinoameel (of een ander meel/bloem naar keuze)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprika
  • 1 tl komijn
  • peper en fijn zeezout
  • Plamil mayonaise bieslook en kruiden

Bereiding scampi tempura

  1. Verwarm de friteuse tot 180°C
  2. Neem een grote kom en meng daarin het quinoameel met het biobier en de kruiden. Gebruik de klopper om een glad beslag zonder klonters te verkrijgen. Kruid af met peper en zeezout en laat 5-10 minuten rusten.
  3. Haal de scampi’s uit de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Dip de scampi’s één voor één in de tempura en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Ze zijn klaar als ze een goudgele kleur hebben.
  4. Serveer de scampi’s op een met bakpapier bekleed bord of schaal en geef er de dipsaus bij. Smullen maar!

Tip

Je kan de ‘veganaise’ ook zelf maken door 100 ml sojamelk in een hoge maatbeker te mengen met 1 el mosterd, 1 el appelazijn en peper en zout naar smaak, Zet de staafmixer erin en voeg ondertussen 250 ml zonnebloemolie toe. Je hebt dan snel een geschikte plantaardige mayonaise.

Vegan sauzen

30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

  1. Hallo!
    Dit recept ziet er erg lekker uit, maar ik vroeg me af waar je de vegan scampi’s vandaan haalde? Ik las op een andere vegan website ook al over deze scampi’s, maar ik heb geen idee waar ik ze kan kopen.

    Alvast bedankt!

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    tagliatelle met boerenkoolpesto

    Vegan aperitiefhapje voor de feestdagen

    Ah feestdagen! De tijd van het jaar waarin termen als ‘afslanken’, ‘koopkracht’ en ‘gematigde alcoholconsumptie’ ineens een héél andere dimensie krijgen 🙂 Als ik voor

    Aardperencréme met Faux Gras

    Aardperencréme met Faux Gras

    Zoals je wellicht al is opgevallen hebben aardperen m’n hart gestolen. Het is een al even dankbaar iets als aardappelen want je kan er alle