Geüpdatet op

De klassieker onder de schaal- en schelpdieren in een vegan variant! Deze scampi’s smaken heerlijk en hebben een authentieke ‘bite’ en structuur. Een ideaal ingrediënt om tijdens de feestdagen mee aan de slag te gaan.

vegetarische scampi tempura met dipsaus

Het volstaat de scampi’s licht te bakken in de wokpan of ze simpelweg te verwarmen. Wil je echter een extra feestelijk en smakelijk hapje, dan is deze tempura een top idee. Fingerfood met een kruidig deegbeslag en een heerlijk dipsausje!

veggie / vegan scampi tempura met veganaise

Ingrediënten

 

Bereiding scampi tempura

  1. Verwarm de friteuse tot 180°C
  2. Neem een grote kom en meng daarin het quinoameel met het biobier en de kruiden. Gebruik de klopper om een glad beslag zonder klonters te verkrijgen. Kruid af met peper en zeezout en laat 5-10 minuten rusten.
  3. Haal de scampi’s uit de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Dip de scampi’s één voor één in de tempura en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Ze zijn klaar als ze een goudgele kleur hebben.
  4. Serveer de scampi’s op een met bakpapier bekleed bord of schaal en geef er de dipsaus bij. Smullen maar!

Tip

Je kan de ‘veganaise’ ook zelf maken door 100 ml sojamelk in een hoge maatbeker te mengen met 1 el mosterd, 1 el appelazijn en peper en zout naar smaak, Zet de staafmixer erin en voeg ondertussen 250 ml zonnebloemolie toe. Je hebt dan snel een geschikte plantaardige mayonaise.

vegan feestrecepten en hapjes