Vegans op vakantie in de Ardennen

Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven. Dat is als vegan wel zo makkelijk omdat je dan toch wat eigen eten mee kan nemen, in de koelkast kan bewaren en eventueel kan koken.

Eigenlijk was het gewoon een huis waar onderaan de eigenaars woonden en bovenaan het gedeelte voor gasten was.

We hadden zelf 2 terrasjes. Eentje boven vlak tegen de keuken. En het andere terras was onderaan. Daar stond ook een bbq en er hingen gekleurde lichtjes om het gezellig te maken.

Appartement in La roche met 2 terrassen

Voorbereidingen qua eten

Ik had eens opgezocht maar er was niet heel veel vegan te vinden in de buurt. Daarom namen we een vrachtlading aan eten mee 😉 We wilden uiteraard vooral genieten en niet uren in de keuken staan. Dus bereiden we alvast wat dingen voor.

De dag voor vertrek maakte ik een stoofpotje met couscous voor 2 dagen. Zo konden we zondag thuis eten en hadden we nog genoeg voor de volgende avond in La Roche.

Voor dinsdag en donderdag voorzagen we barbecue. We hadden het ons wel heel makkelijk gemaakt en de vegan worsten en burgers gewoon in de pan gebakken. Hierbij aten we een salade en koude patatjes. Ook die hadden we op voorhand al geschild en in stukjes gesneden. Ter plaatse moesten we dan enkel nog de aardappels koken, laten afkoelen en er vegan mayo, gesnipperde ui, bieslook en een snuifje kala namak onder doen.

Vegan barbecue in de ardennen

Woensdagavond zouden we vegan kapsalon eten. Daarvoor hadden we al een zoete aardappel in frietjes gesneden die dan gewoon de oven in kon. Ook de sla hadden we al gewassen en ter plekke moesten we enkel nog wat komkommer en ui snijden, vegan shoarma bakken en wat geraspte vegan kaas erover strooien.

Als ontbijt namen we vegan yoghurt mee voor mijn vriend en voor mij rijst-kokosmelk. Daar deden we havermout, granola en banaan in.

Voor tijdens de wandelingen namen we een grote rugzak mee die we voorzagen we een hoop vegan repen, maar ook broodjes die we belegden met wat humus, vegan brie en vegan boterhamworst. 

Broodjes voor tijdens de wandeling

Zelf zo veel meepakken is niet altijd nodig. Een paar jaar geleden ging ik met mijn beste vriend naar Budapest en daar vonden we op elke hoek van de straat wel wat vegan te eten. Zie daarvoor mijn tripverslag vegan in Boedapest.

Op bezoek bij Hare Krishna

Voor de woensdag hadden we gepland om lekker uit te gaan eten. In een gehucht van Durbuy wonen de Hare Krishna’s en zij hebben ook een vegetarisch restaurant.  

We dachten dat het slechts 20 minuten rijden was, maar het bleek toch drie kwartier te zijn. Daar aangekomen gingen we eerst eens kijken naar het gebouw en de groentetuin. Daarna deden we de aangelegde wandeling van 2,8 km. Dat was een unieke ervaring want in mijn ooghoek zag ik ineens een uil op een tak zitten. Ik was eerst niet zeker, maar toen keek ie mij aan. Prachtig!

Na de wandeling hadden we honger en hadden zin om te smullen op het terras. Helaas kregen we te horen dat ze per ongeluk room in de groenten gedaan hadden waardoor het menu niet meer vegan was, terwijl dat anders altijd wel het geval is. Ook de burger was die dag niet verkrijgbaar. Balen. Gelukkig konden we nog wel iets eten. Ik nam de linzensoep, deze was heerlijk en heel smaakvol. Mijn vriend nam een frietje.

Linzensoep en friet bij de Hare Krishna

We zullen nog eens terug moeten om het volledige menu te kunnen eten. Gelukkig had ik nog een bagel in de rugzak en wat repen. Ik ben vegan van toen er nog nergens niks verkrijgbaar was, dus ik ben meestal goed voorbereid 😉

Daarna gingen we naar Durbuy zelf en gingen de stad verkennen. We waren snel rond, want het is heel klein, maar het was er wel gezellig. We gingen er ook nog wat drinken.

Slecht nieuws

Toen we terug waren van Durbuy en aan het eten waren kregen we een telefoontje van het thuisfront. Mijn vriend zijn konijntje, waar ik ondertussen ook hard aan gehecht was, was gestorven. Mijn vader ging er elke dag naar toe om eten en drinken te geven en haar te aaien. In het gat dat ze zelf gegraven had en waarin ze vaak ging liggen was ze niet meer wakker geworden.

Ik vond het zo erg dat we niet bij haar waren. Terwijl ik anders altijd thuis ben. Ik wilde eigenlijk liefst naar huis, maar daar zou ze jammer genoeg niet door terug komen.

De laatste dag was onze bedoeling om na het uitchecken nog een mooie wandeling te maken en tegen 17u naar Luik te rijden. Daar is een vegan burgerrestaurant Green Burger. Je hebt die misschien wel eens op een beurs tegen gekomen. Ik alvast wel en dat was steeds heel lekker.

Maar door het slechte nieuws wilden we liefst onmiddellijk na het uitchecken naar huis om afscheid van haar te nemen. Ik ben nog steeds verdrietig en hoop elke keer als ik kijk dat ik ze ineens zie, maar dat kan helaas niet.

Prachtige wandelingen en geocachen 

De eerste dag gingen we geochachen. Mocht je dat niet kennen, via een app kan je plekken vinden waar iets verstopt ligt. Dat moet je gaan zoeken en er zit een potje in met een papiertje waarop je dan je naam kan schrijven. In de app kan je dan aangeven dat je het gevonden hebt.

We volgden het rondje Harry Potter. De persoon die de geocaches verstopt had, had er veel werk van gemaakt en alles was in het thema van Harry Potter. Toen we alles gevonden hadden, hadden we toch al zo’n 8 km gestapt.

Waar ik mij op voorhand veel zorgen over maakte was om te gaan plassen. Iedereen zei altijd dat ik dan in het wild moest gaan, maar dat zag ik totaal niet zitten. Een beetje avontuur vind ik leuk, maar de luxe van een toilet en douche vind ik toch ook wel fijn. Ik besloot net voor vertrek nog deze plastuit aan te schaffen. Deze beviel gelukkig heel goed waardoor ik veel geruster was. 

Op dinsdag gingen we een langere en zwaardere wandeling doen langs de Ourthe. Gedurende 5 uur waren we onderweg en genoten we van een prachtig uitzicht. We hebben deze route ook gefilmd.

uitzicht wandeling ourthe

Donderdag deden we een wandeling die even lang was, maar daar deden we maar 3 uur over omdat deze minder zwaar was. 

L'arogante bier uit La Roches

Tussendoor gingen we ook een paar keer naar het centrum van La Roche om een terrasje te doen en we vonder er ook nog een paar geocaches die ons naar een mooi plekje brachten dat we anders niet ontdekt hadden.

Ga jij ook graag naar de Ardennen, houd jij ook van lange wandelingen of houd je meer van een relaxvakantie aan het strand? Ben jij ook altijd goed voorbereid qua eten, of ga je toch liever naar een plek waar je overal wel wat kan eten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Vegan restaurants in Amsterdam

  Vegan in Amsterdam

  Af en toe moet ik in Amsterdam zijn voor een seminar en voor onderweg neem ik meestal wat eten mee. Maar de afgelopen jaren zijn