Aardappelpartjes uit de oven is een eenvoudig bijgerecht en weer eens wat anders dan de gebruikelijke gekookte, gebakken of gepureerde aardappelen. Uit de oven is altijd lekker en deze zijn ook nog eens smakelijk gekruid met rozemarijn.
Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven
Recipe by Stijn De KockCourse: BijgerechtenDifficulty: Makkelijk4
servings15
minutes40
minutesIngrediƫnten
600 gr aardappelen (met schil en ongekookt)
olijfolie
4 of 5 teentjes knoflook
2 takjes verse (alleen de blaadjes) of 1 tl gedroogde rozemarijn
peper en zout (naar smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Spoel de aardappelen af en snij ze in grote partjes.
- Vul een ovenschaal met de aardappelpartjes. Overgiet met de olijfolie en pers de knoflookteentje uit.
- Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en schep alles goed door elkaar.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen zo’n 40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
Aardappelpartjes uit de oven serveren
Doordat deze aardappelpartjes uit de oven makkelijk te bereiden zijn is het een ideaal bijgerecht voor een feestje. Voorzien allerlei andere kleine (warme en koude) gerechten zodat iedereen wat van alles kan opscheppen.
Behalve voor op een feestje kan je ze ook eten i.p.v. frieten samen met wat veganaise en warme groenten of een slaatje.
Maak jij soms aardappelpartjes uit de oven of ga je deze eens proberen? Laat me dan zeker iets weten in een reactie onderaan de pagina.
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).
16 gedachten over “Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn (makkelijk recept)”
Oh yess … Smakelijk (lijkt me) maar vooral super simpel .. dit was wat ik zocht, net de oven aangezet š
Tx!
Oh, fijn dat je gevonden hebt wat je zocht š
Dit is een super gerecht. We eten het vaak en zo weinig werk eraan :-). Ik heb ook wat moeten experimenteren met oventemperaturen. De eerste keer waren de patatjes ook te droog voor mij maar met mijn oven is 190-200Ā° voldoende š
Voor hoeveel personen is dit?
voor 3-4 personen (als bijgerecht uiteraard). Lijkt me in ieder geval voldoende.
Hoeveel olijfolie?
Dat mag je natuurlijk zelf bepalen maar doorgaans zijn 2 eetlepels wel ruim voldoende.
Bedankt voor je reactie! š
Dag Elke,
moet de kom worden afgedekt ? Ik heb de indruk dat de aardappel na 40 minuten wat droog zijn en nog niet gaar zijn. Of zouden de stukken te groot zijn ?
Weet je ondertussen of de schotel aardappelen die in de oven moet afgedekt moet zijn?
Weet je ondertussen of de schotel aardappelen die in de oven moet afgedekt moet zijn?
Hoi Stefani, afdekken is zeker niet nodig voor dit recept. Snijden, mengen en huppa š
Uitgetest, en idd super lekker, en enkel wat (weinig) werk voor de voorbereiding , en ’t is klaar. Heel blij met dit recept. Bedankt om dit te willen delen.
Fijn te horen dat je blij bent met het recept š
dit maak ik geregeld in het weekend , maar dan enkel met olijfolie, zeezout en rozemarijn, de kinderen ( en wijzelf natuurlijk ook) vinden het heerlijk š
Leuk dat jullie dat ook regelmatig maken š