Cecotec contactgrill getest; Rock ‘nGrill Pro review 2023

Cecotec Rock 'Grill Pro review contactgrill

Wij waren al een tijdje toe aan een nieuwe contactgrill. Uiteraard wilden we een contactgrill zonder teflon en andere schadelijke materialen. Onze keuze viel op de Cecotec Rock ‘nGrill Pro. Waarom we voor deze Cecotec contactgrill kozen, wat deze allemaal kan en wat we ervan vinden ontdek je in deze review.

Cecotec

Cecotec is een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in kleine apparaten en huishoudelijke artikelen. Met slimme en innovatieve oplossingen passen ze hun producten aan aan de behoeften van de consument. Cecotec draait al sinds 1995 mee en biedt kwalitatieve en betrouwbare producten aan.

Bij Cecotec hechten ze ook erg veel belang aan duurzaamheid. Die duurzaamheid vind je terug in ecologische en duurzame bedrijfspraktijken. Daarnaast krijg je bij Cecotec de garantie dat de toestellen een laag energieverbruik hebben.

Functies en eigenschappen

Contactgrills met een anti-aanbaklaag zonder teflon zijn niet zo heel erg makkelijk te vinden. Enerzijds maakt het de keuze natuurlijk wel een pak makkelijker. Naast de andere goede eigenschappen en functies was dit voor ons één van de grootste redenen om voor een Cecotec contactgrill te kiezen.

Daarnaast vonden we het ook belangrijk dat de grillplaten uitneembaar zijn en dat je het toestel ook volledig kan openklappen om het op die manier als tafelgrill te kunnen gebruiken.

Rockstone coating

De Rock ‘nGrill contactgrill van Cecotec vinkt het gezonde hokje zeker af. De grillplaten zijn gemaakt uit rockstone, een steenkeramische anti-aanbaklaag.

Daarnaast is het toestel ook vrij van PTFE, PFOA en andere gifstoffen. Deze Cecotec contactgrill mag je dus zeker een gezonde contactgrill noemen, al is dat natuurlijk ook afhankelijk van wat je er precies mee gaat grillen …

Gezonde en ecovriendelijke contactgrill met keramische platen, BPA vrij, vrij van PTFE en PFOA

Vermogen & bediening

Deze Rock ‘nGrill contactgrill heeft een vermogen van 2000 watt en is makkelijk te bedienen met de temperatuurknop. Wanneer je de knop bedient zal het groene indicatielampje gaan branden. Dit wil zeggen dat de grill aan het warm worden is. Wanneer de temperatuur van de gekozen stand bereikt is, zal het groene lampje uitgaan. Daarna kan je beginnen met grillen. Erg simpel en makkelijk dus.

2 omkeerbare grillplaten (vaatwasserbestendig)

Wat we ook erg belangrijk vonden was dat de grillplaten uitneembaar zijn en dat is bij deze Cecotec contactgrill ook het geval. Hierdoor kan je deze makkelijk en pas echt goed schoonmaken na elk gebruik.

De grillplaten van deze Cecotec contactgrill zijn dubbelzijdig. Het ene oppervlak is egaal terwijl het andere de bekende grillstructuur hebben. Je kan dus helemaal zelf kiezen welk kant je gebruikt.

De platen mogen in de vaatwasser maar zijn zelfs met de hand erg makkelijk en snel schoon te maken. Mede door de rockstone coating is deze contactgrill erg gebruiksvriendelijk qua onderhoud.

omkeerbare grillplaten van de cecotec contactgrill

180° opening

Omdat we onze vorige contactgrill ook regelmatig als tafelgrill / teppanyaki gebruiken vonden we het belangrijk dat de contactgrill ook 180° open kan gaan. Op die manier kan je vrolijk bakken en grillen op beide platen tegelijk en kan je zelfs met de ganse familie gezellig genieten van allerlei lekkernijen.

Deze Cecotec contactgrill kan je zonder problemen op deze manier als tafelgril of teppanyaki gebruiken.

Vetopvangbak

De Rock ‘n’ Grill contactgrill is ook voorzien van een vetopvangbakje aan de achterzijde van het toestel. Het vet kan uit het toestel lopen via de vetafvoer uitgang en wordt daarna netjes in het bakje opgevangen. Dit scheelt een hoop werk en je tafel en/of keukenblad zal je dankbaar zijn.

Cecotec smart grill vs PRO

De Cecotec Rock ‘n’ Grill kan je ook verkrijgen in een iets hedendaags jasje met smart functies. Bij dit toestel werd de bedieningsknop, die wel gewoon echt goed en handig werkt, vervangen door een touchscreen met daarop een 5-tal programma’s voor vlees, vis en broodjes. Deze Autocook functie regelt de tijd en temperatuur dus afhankelijk van het gekozen “programma”.

We hebben even getwijfeld of de smart versie voor ons doelgebruik de betere keuze zou zijn. Maar al snel kwamen we erachter dat het autocook systeem voor ons eerder nutteloos is. Wij bakken als veganisten immers geen vlees of vis. Daarnaast speelt de grilltijd van groentjes en plantaardige burgers in onze ogen niet zo’n grote rol.

Los van het smart gedeelte zijn er geen noemenswaardige verschillen. Het gaat trouwens om hetzelfde model, namelijk de Rock ‘nGrill. De belangrijkste eigenschappen en functies die wij belangrijk vinden waren op beide toestellen aanwezig.

Bestel de Smart >>
Bestel de Pro >>

Eeerste indruk, test en review

Voor je aan de bak gaat met de Cecotec contactgrill is het aangeraden de bakplaten een keertje proper te maken. Wat ons hierbij meteen opviel en ook wel indruk op ons maakte was de hoge kwaliteit van de grillplaten. En ook het gemak waarmee je deze platen schoon krijgt (ook wanneer er dingen op gebakken zijn) is fantastisch.

De grillplaten zijn dubbelzijdig en je kan zelf kiezen welke kant je gaat gebruiken. De grillplaten in het toestel plaatsen is erg eenvoudig. Ook de platen uit het toestel verwijderen gaat makkelijk door een eenvoudige druk op een knopje. De bediening van het toestel spreekt helemaal voor zich. De eerste indruk van deze Cecotec contactgrill was in elk geval top.

Doos van de Cecotec Rock'ngrill PRO

Wat hebben wij getest?

Groenten grillen

Voor het eerste gebruik kozen we ervoor om verschillende groenten te grillen waaronder Romeinse sla (bladeren) en stukjes courgette. Het toestel wordt snel warm en in principe kan je dus best snel aan tafel wanneer je de Cecotec contacgrill gebruikt.

Omdat we geen automatische standen hebben, zoals bij de Rock ‘nGrill Pro, moesten we het grillproces natuurlijk regelmatig in de gaten houden. Ook de bovenste grillplaat deed perfect zijn werk en de salade en courgette was in no time perfect gegrild.

Croque Monsieur / tosti

Met deze Cecotec contactgrill kan je erg veel dingen bereiden, zo maakten we ook een croque monsieur. Wanneer je ervoor zorgt dat de boterhammen even dik zijn en de grilplaten dus ook mooi op de bovenkant aansluiten dan krijg je een heel erg mooi resultaat.

De warmte werd perfect verdeeld en de strepen van de grillplaat waren eveneens perfect verdeeld over de gehele boterham. Er was zeker geen sprake van delen die harder of zachter gegrild waren. Een super resultaat dus!

contactgrill tosti croque

Plantaardige burger

Zelf ben ik fan en liefhebber van een lekkere plantaardige burger. Echter bak ik deze maar zelden in de koekenpan. Meestal gaat hij in de airfryer maar net zo vaak grillen we deze tussen de contactgrill. Dat hebben we dan meteen ook maar eens met onze Cecotec contactgrill getest.

Bak je meerdere of verschillende burgers tegelijk dan is het best om, net als bij de croques, burgers van gelijke dikte op de platen te leggen. Op die manier worden ze dan beiden ook langs boven perfect gegaard en gegrild.

Bovenstaande was zeker het geval en ook de gekende strepen waren erg mooi zichtbaar op onze burgers. Afhankelijk van de structuur van de burger is het wel mogelijk dat de burger, door de bovenste plaat, wat platter gedrukt wordt.

Wat we bij onze vorige versleten contactgrill wel eens hadden was dat delen van de burger aan de platen bleven plakken, ook al gebruikten we olie. Bij de Cecotec contactgrill was daar geen sprake van en bleven de burgers 100% intact.

Grillplaten afwassen

Na het grillen en het smullen van al het lekkere gegrilde eten volgt natuurlijk altijd een minder plezierig werkje; de afwas. Echter is dat dankzij de superieure kwaliteit van de grillplaten helemaal geen gedoe. Omdat er niets aan de platen blijft plakken heb je er bijna geen werk aan om ze weer schoon te krijgen. Een lichte afdruk van één van de burgers was met één veeg meteen ook verdwenen.

Wat vonden we minder goed?

De eerste grillpartijen waren zeker en vast geslaagd en hadden steeds het gewenste resultaat. Een goede aankoop dus waar we zeker nog jaren plezier van zullen hebben. Wat we een beetje misten bij de Cecotec contactgrill is dat je de bovenste grillplaat boven het eten kan laten “zweven” of vast kan zetten. Op die manier lieten we wel eens (vegan) kaas smelten over onze plantaardige burgers.

Maar ook daarvoor is er natuurlijk wel een alternatief. Zo kan je de kaas ook via de warmte van de burger laten smelten. Het resultaat is dan mogelijk iets minder mooi maar zeker en vast ook lekker!

Andere minpunten hebben we tot op heden niet gevonden.

Conclusie

Ben je op zoek naar een gezonde contactgrill dan is de Cecotec Rock ‘nGrill zeker en vast het bekijken en overwegen waard. Zowel de PRO versie, die wij hebben gekocht, als de smart versie zijn van erg hoge kwaliteit. De grillplaten hebben een rockstone steenkeramische anti-aanbaklaag en bevatten geen giftige stoffen.

De grillplaten zijn een makkie om weer schoon te maken en de warmte wordt via de grillplaten mooi over het eten verdeeld zodat het voedsel altijd gelijkmatig gegrild wordt.

De bediening van de Cecotect Rock ‘n’ Grill PRO is heel erg makkelijk. Daarnaast ziet het toestel er ook erg goed en stevig uit. Met deze Cecotec contactgrill kan je haast alle soorten (plantaardige) voeding grillen of je kan hem 180° openklappen en als tafelgrill gebruiken. Of je naast deze veelzijdige contactgrill nog wat gezonde pannen nodig hebt, dat laten we maar even in het midden…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?