De online drogist review

De online drogist review

In deze De online drogist review deel ik je mijn ervaring met deze online drogisterij en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er zoal koop.

Wat is De online drogist?

De online drogist is zoals de naam het zegt een drogisterij die zijn producten online aanbiedt. Ze waren er al vroeg bij want ze zijn opgericht in 2007. Toen hadden ze nog een klein assortiment maar in al deze jaren zijn ze uitgegroeid tot een immense shop met meer dan 40.000 producten.

Je vindt er zowel voeding, als verzorgingsproducten, supplementen, make-up, huishoudproducten. Je kan ook altijd vragen stellen aan de klantenservice voor specifieke producten

Mijn ervaring ermee (review)

Zelf bestel ik al meerdere jaren boodschappen bij De online drogist. Wanneer ik in mijn mails ga terugzoeken vind ik al minstens bestellingen van 4 jaar terug, maar ik vermoed dat dat nog langer is. Als ik niet tevreden zou zijn, zou ik daar niet al jaren bestellen.

Sommige producten kan ik hier in de buurt niet kopen en daar zou ik dan 20 minuten voor moeten rijden en dan nog een heel stuk wandelen, dan is het gewoon veel makkelijk om het bij De online drogist te bestellen.

Vroeger had ik als nadeel dat er veel plastic in de verpakking zat om de producten te beschermen. Hier hebben ze ook een ontwikkeling in meegemaakt want nu is de bescherming van papier. Behalve dan glazen potten deze zitten gewikkeld in nopjesfolie.

Wat bestel ik er?

Vroeger bestelde ik er meer, maar sinds er een verpakkingsvrije winkel hier in het dorp gekomen is, zijn er dingen zoals couscous en spliterwten die ik nu liever daar koop.

Toch zijn er nog heel wat dingen die ik hier in de buurt niet meteen vind en die ik bij De online drogist kan kopen. Ik vind het ook geweldig dat ze heel wat biologische en vegan producten hebben.

Provamel

Provamel is mijn favoriete plantaardige melk omdat deze biologisch is en ik hem ook het lekkerst vind. Ik heb wel eens huismerken van de supermarkten geprobeerd, maar ik vond het tot nu toe nooit zo goed als deze van Provamel.

Provamel ongezoete plantaardige melk

Ik neem altijd de ongezoete sojamelk omdat deze perfect is voor allerlei gerechten. En verder de rijstemelk voor bij mijn havermout.

Tamari

Tamari is er ook bij de verpakkingsvrije winkel, maar toch zweer ik bij deze van Lima. Ik gebruik die al minstens 10 jaar.

Deze is biologisch en vind ik het lekkerst. Ik gebruik het bijna overal in zoals je ook in dit artikel kan lezen.

Nova organic energy

Mijn vriend drinkt graag eens een energiedrankje en ik vond bij De online drogist een biologische: Nova.

Nova organic energy drink review

Zelf ben ik niet zo van de energiedrankjes, maar deze van Nova vind ik eerlijk gezegd ook lekker, zeker de witte. Bekijk hier mijn nova review.

Ecodenta tandpasta whitening black

Ik heb heel veel vegan tandpasta uitgeprobeerd en de Whitening black van Ecodenta is tot nu toe mijn favoriet. Deze bestel ik dus steeds.

Ecodenta - tandpasta houtskool

Ik heb ook zero waste tandpasta geprobeerd, die je ook bij De online drogist kan bestellen, maar de combinatie van smaak en schuim vind ik bij die van Ecodenta fijn.

Marcels green soap wasmiddel vanille & katoen

Voorheen bestelde ik ook de douchegel en shampoo van Marcel green soap. Ondertussen ben ik overgestapt naar deze die ze bij de verpakkingsvrije winkel hebben. Die is biologisch en vegan en vind ik lekker ruiken.

Qua wasmiddel houd ik nog steeds van de geur van deze van Marcels green soap, dus voorlopig houd ik me daar nog aan vast.

Happy earth deo

Toen mijn vriend zijn oude deo op was gingen we samen op zoek naar een natuurlijke en vegan deo. Hij hield niet zo van rollers of sticks, dus we vonden een spray bij Happy Earth.

Deze is ook navulbaar dus dat is wel heel handig. En bovendien in verschillende geuren verkrijgbaar.

Le pain des fleurs crackers

Ik bestel steeds de uiencrackers omdat ik die zo lekker vind. Maar zo zijn er nog vele andere smaken: kastanje, boekweit, kikkererwten, linzen, zonder zout, zwarte rijst, quinoa, vijgen, mais, meergranen, aardamandel, kokos, haver. Ze zijn biologisch en glutenvrij.

Wat nog meer?

Wat ik soms ook meebestel als het net zo uitkomt:

Verzending en levertijd

Bestel je voor 9.30 dan wordt je pakket diezelfde dag nog verzonden. De verzendkosten zijn trouwens ook heel laag, slechts €3,95. Maar ik heb zelf nog nooit verzendkosten hoeven betalen want bestel je voor meer dan €20 dan is de verzending gratis. Dit geld voor zowel Nederland als België. Voor andere landen gelden andere bedragen.

Hun klantenservice

Ik heb in al die jaren tijd één keer contact gehad met de klantenservice. Het ging dus altijd in orde met het pakket. Die ene keer was er één pakket geleverd en de koerier zei dat het volgende pakket dat samen verstuurd was de volgende dag zou leveren aangezien dat nog in de opslag was blijven staan. Na enkele dagen had ik het tweede pakket nog steeds niet. 

Ik heb toen via e-mail contact gehad met de klantenservice van De online drogist en ik had meteen antwoord. Ze hebben toen ook snel gezorgd dat ik mijn pakket nog ontvangen heb.

Je kan de klantenservice op meerder manieren bereiken:

 • Bellen
 • Persoonlijke chat
 • Whatsapp
 • E-mail
 • Adviesformulier

Je kan dus contact opnemen op de manier die bij jou past.

Betrouwbaarheid van De online drogist

Misschien vraag je jezelf af “Is De online drogist betrouwbaar?” En zoals je in mijn review kan lezen bestel ik er al meerdere jaren. Dit zou ik zeker niet doen als ze niet betrouwbaar zouden zijn. Mijn pakket is altijd netjes geleverd en als er een vertraging is dan laten ze dat ook weten.

Bovendien hebben ze ook het thuiszorg waarborg certificaat, wat een kwaliteitskeurmerk is. Ze hebben een beoordeling van 9,4 uit meer dan 99.000 reviews van andere ervaringen. Dat is ontzettend veel.

Ook op andere kanalen krijgen ze een hoge review score: 

 • beslist 9/10 uit meer dan 4000 reviews
 • Kieskeurig 9,1/10
 • Google: 4,7/5
 • Facebook: 4,6/5
 • Truspilot: 9,3/10 uit meer dan 11.000 reviews

Review video

Deze video maakte ik 4 jaar geleden. Ondertussen bevat het pakket geen plastic bescherming meer maar papieren. Veel beter dus.

Kortingen

Ben je al klant bij De online drogist dan zal je ook regelmatig kortingscodes in je mailbox ontvangen.

Conclusie review

Zelf ben ik dus heel tevreden van zowel het bestelproces, het aanbod, de verzending als de klantenservice van De online drogist.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?