Rode bieten; niet iedereen is er even enthousiast over, maar wij hebben het enorm leren waarderen.
Ingrediënten geroosterde rode bieten
- 6 rode bieten – in gelijke partjes
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- versgesnipperde peterselie
- peper en zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de partjes rode biet in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Voeg ook de tijm knoflook en peper en zout (naar smaak) toe en meng alles goed door elkaar. Rooster de bietjes gedurende 35 minuten (of tot ze zacht en beetgaar zijn). Bestrooi ze vlak voor het serveren met de verse peterselie.
Tip:
- Voor een extra ‘touch’ kan je de bietjes nog licht besprenkelen met wat balsamicoazijn (niet teveel).
Heerlijk met zelfgemaakte aardappelkroketten en seitanstoverij