Geroosterde rode bieten

Geroosterde rode bieten

Rode bieten; niet iedereen is er even enthousiast over, maar wij hebben het enorm leren waarderen.

Ingrediënten geroosterde rode bieten

  • 6 rode bieten – in gelijke partjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • versgesnipperde peterselie
  • peper en zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de partjes rode biet in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Voeg ook de tijm knoflook en peper en zout (naar smaak) toe en meng alles goed door elkaar. Rooster de bietjes gedurende 35 minuten (of tot ze zacht en beetgaar zijn). Bestrooi ze vlak voor het serveren met de verse peterselie.

Tip:

  • Voor een extra ‘touch’ kan je de bietjes nog licht besprenkelen met wat balsamicoazijn (niet teveel).
Geroosterde rode biet met aardappelkroketten en seitanstoverij

Heerlijk met zelfgemaakte aardappelkroketten en seitanstoverij

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    aardppersaus - snel en vegan

    Aardpeersaus

    Er was niet veel meer te bespeuren in mijn koelkast behalve aardpeer. Hoog tijd om naar de winkel te gaan dus. Maar die aardpeertjes die

    Rauwe asperge-rucola salade recept

    Rauwe asperge-rucola salade

    Zodra de eerste asperges (letterlijk) de kop opsteken, worden wij hier meteen vrolijk. Het is altijd een feest als je van deze – slechts tijdelijk