Wat doe je als je veel te veel olijven over hebt van een feestje? Ze verwerken in een pastasaus 😉
Inhoud
toon
Ingediënten
- 15 olijven
- 1 ui
- 4 teentjes gemarineerde look
- 800 ml tomaten(sap) of verse in stukken gesneden
- 1 kl kappertjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 groene paprika, in kleine blokjes
- handjevol pijnboompitten
- 3 el tomatenpuree
- paprikakruiden
- cayennepeper (als je het graag wat pittiger hebt)
- peper
- zout
Bereiding
- Rooster de pijnboompitjes. Doe deze vervolgens in een apart potje, hebben we later terug nodig.
- Stoof de ui en de look in een beetje olijfolie.
- Snijd 10 olijven doormidden en voeg ze toe bij de ui.
- Voeg tomaten toe en kruid af, voeg ook de kappertjes en tomatenpuree toe.
- Laat even stoven.
- Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en mix het geheel.
- Stoof de paprika in een klein beetje olijfolie.
- Snijd de overige olijven in kleine schijfjes en stoof deze licht mee.
- Voeg paprika en olijven onder de saus en schep goed om.
Bedankt voor het recept. ?