Pompoensoep met kruidige popcorn

Pompoensoep met kruidige popcorn

Een feestelijk en kruidige soep met pompoen en popcorn (!).

Helaas is deze (nog) niet verkrijgbaar als snack in bioscopen maar schotel ze zeker eens voor aan vrienden en familie. Ze zullen positief verrast zijn 🙂

Serveer je de soep als aperitiefhapje, dan is dit recept voldoende voor 4 personen. Als voorgerecht dien je de hoeveelheden te verdubbelen.

Ingrediënten

Voor de pompoensoep

  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 1 pompoen (+/- 500 g)
  • 2 grote wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1/4 cayennepoeder
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • snufje nootmuskaat
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el kokosrasp
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie

Voor de popcorn

  • 25 g pofmaïs
  • 2 el zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 kl garam massala
  • versgemalen zwarte peper

Pompoensoep kruidige popcorn

Bereiding

Voor de pompoensoep

  • Pel de ui en snij in grove stukken. Was de prei en snij in schijfjes. Schil de wortels en snij in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten en pitten van de pompoen en snij het vruchtvlees in grote stukken (schillen hoeft niet, tenzij niet bio). Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember.
  • Verhit de olie in een pot en fruit de ui tot die zacht is. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze kort mee. Doe de prei en wortels erbij en laat 3 minuten stoven onder afgesloten deksel. Roer af en toe.
  • Voeg de pompoen, kokosrasp en kruiden toe. Roer tot de groenten geheel met kruiden zijn bedekt. Blus met de bouillon en laat de soep op matig vuur en onder gesloten deksel 10 minuten sudderen.
  • Mix de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Voor de popcorn

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote steelpan met bijpassend deksel. Controleer of de olie heet genoeg is door er 1 maiskorrel in te gooien. Begint deze direct te ‘dansen’ en open te barsten, dan kan de rest van de mais erbij. Zet meteen het deksel op de pan en til dit tijdens het bakken NOOIT op!
  • Zodra je de mais hoort poffen, draai je het vuur lager. Schud af en toe met de pan om te voorkomen dat de mais verbrandt.
  • Laat de mais verder poffen tot het stil wordt. Zet het vuur dan uit en laat nog 2 minuutjes staan onder gesloten deksel tot de laatste maiskorrels gepoft zijn.
  • Schep de (nog) warme popcorn in een grote kom en bestrooi met de kruiden. Meng het geheel flink door mekaar en kruid af naar smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over glaasjes (of borden indien voorgerecht) en leg er wat popcorn bovenop. Serveer meteen.

TIP

Lijkt 25 gram popcorn maar weinig in de pan? Bedenk dat de mais 8 keer in volume toeneemt. Laat je dus niet verrassen 🙂

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Aardpeer-winterpostelein soep recept

    Aardpeer-winterpostelein soep (recept)

    Ik heb een eenvoudige aardpeer-polstelein soep gemaakt. Hierbij deel ik graag het recept met je. Mijn vriend had van de verpakkingsvrije winterpostelein meegebracht. Of we

    Aardappel-prei soep recept

    Aardappel-prei soep (recept)

    Een soep ‘s middags gaat er altijd in, zeker in de winter. Deze aardappel-prei soep is makkelijk te maken, maar geeft toch een speciale smaak

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu