Kaasfondue scoort altijd goed tijdens de eindejaarsfeesten en gelukkig zorgen de vele vegan ervoor dat je ook als vegan lekker mee kan dippen! Een goede vegan kaasfondue is trouwens wel vloeibaar, maar ook weer niet teveel. Het moet natuurlijk wel aan je stukje brood of groente blijven āplakkenā.
We starten eerst met het kopen van vegan kaasfondue en een recept om het zelf je te maken. Daarna vind je inspiratie over wat je er zoal bij kan serveren.
Waar kan je het bestellen?
Je kan hieronder aan de slag met een recept voor vegan kaasfondue Ć²f als je het helemaal makkelijk wilt hebben, dan kan je het ook kopen. Zoals je ondertussen misschien wel weet verkopen wij momenteel vegan kaasboxen in voorverkoop.
Als je er zoān kaasbox bestelt heb je de mogelijkheid om een potje kaasfonduesaus erbij te kopen. Deze is ook nog eens biologisch. Het is een nieuw product en wij hebben het al eens mogelijk uittesten zoals je op de fotoās onderaan (bij het kopje āwat kan je bij een vegan kaasfondue serverenā) kan zien.
Vegan kaasfondue recept
Voor dit recept gaan we aan de slag met Wilmersburger bio ākrachtigā en een flesje pils ā¦ mjam. Maar uiteraard kan je deze ook met sojamelk maken als je liever geen bier gebruikt. Of je kan Ć©Ć©n van de andere vegan kaassauzen gebruiken.
Vegan kaasfondue
Recipe by Elke AertsCourse: HoofdgerechtenDifficulty: Makkelijk2
servings15
minutesIngrediƫnten
250 ml pils naar keuze
200 gram geraspte vegan kaas, bijv. Wilmersburger gemalen krachtig (bio) of original
1 teentje look ā geperst
2 tl paprikapoeder
2 tl maiszetmeel
citroensap naar smaak
beetje olijfolie
Bereiding
- Verhit de olie in een pannetje en bak de knoflook kort aan.
- Voeg het bier toe en laat pruttelen tot de alcohol verdampt is.
- Voeg de kruiden toe, draai het vuur wat lager en roer de kaas in kleine porties door de vloeistof. Gebruik een klopper om klonters te vermijden.
- Los het maiszetmeel op in een klein beetje water en voeg ook dit al roerend toe. Laat indikken tot de gewenste dikte.
- Voeg citroensap naar smaak toe.
Notes
- Je kan gerust spelen met de kruiding en dit gerecht natuurlijk ook zonder pils bereiden. Voeg dan gewoon water en/of sojamelk toe.
Wat kan je er bij serveren?
Gewoon de vegan kaassaus opsmullen kan wel lekker zijn, maar daar ga je niet echt verzadigd van worden. Dus we gaan allemaal lekkers voorzien om er in te dippen. We geven hier wat inspiratie mee zodat je hiermee of met je eigen ideetjes lekker aan de slag kan gaan.
Het leuke aan kaasfondue is dat je snel wat te eten hebt, er is namelijk niet veel werk aan. Je maakt het ook zo eenvoudig of uitgebreid zoals je zelf wilt. Als je op een zaterdagavond snel wat op tafel wilt of er een snack van wilt maken, dan voorzie je enkele ingrediƫnten om te dippen. Wil je er een heus feestmenu van maken dan kan je je creativiteit helemaal laten gaan.
- Stokbrood in stukjes gesneden
- Platbrood
- Tortillachips
- Champignons (hele of in dikke plakken gesneden, kort gebakken)
- Falafelballetjes
- Aardappelwedges
- Broccoli (licht afgekookt)
- Bloemkool (rauw)
- Paprika (in reepjes)
- Wortels (in reepjes)
- Kerstomaat
- Druiven
- Appel (in schijfjes of blokjes)
Wij hebben een chocolade fondueset die ook perfect dienst doet voor deze kaasfondue.
Houd jij van een lekkere vegan kaasfondue? Wat dip jij er zoal graag in?
Vegan sauzen
30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!