Vegan kaasfondue

Vegan kaasfondue

Kaasfondue scoort altijd goed tijdens de eindejaarsfeesten en gelukkig zorgt Wilmersburger ervoor dat je ook als vegan lekker mee kan dippen! Een goede kaasfondue is trouwens wel vloeibaar, maar ook weer niet teveel. Het moet natuurlijk wel aan je stukje brood of groente blijven “plakken”. Voor het beste resultaat adviseren we de Wilmersburger bio “krachtig” en een flesje pils…mjam.

Vegan kaasfondue met wilmersburger

Ingrediënten

  • 250 ml pils naar keuze 
  • 200 gram Wilmersburger
  • gemalen krachtig (bio) of original
  • 1 teentje look – geperst
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl maiszetmeel
  • citroensap naar smaak
  • beetje olijfolie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pannetje en bak de knoflook kort aan.
  2. Voeg het bier toe en laat pruttelen tot de alcohol verdampt is.
  3. Voeg de kruiden toe, draai het vuur wat lager en roer de kaas in kleine porties door de vloeistof. Gebruik een klopper om klonters te vermijden.
  4. Los het maiszetmeel op in een klein beetje water en voeg ook dit al roerend toe. Laat indikken tot de gewenste dikte.
  5. Voeg citroensap naar smaak toe.

Tips

Je kan gerust spelen met de kruiding en dit gerecht natuurlijk ook zonder pils bereiden. Voeg dan gewoon water en/of sojamelk toe.

Vegan sauzen

30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen